Interieur

Minsuk Cho praat over zijn werk op Interieur 08

Minsuk Cho werd geboren in Seoel en behaalde diploma’s aan het departement Architectural Engineering van de Yonsei University (Seoel, Korea) en aan de Graduate School of Architecture van de Columbia University (New York). Hij begon zijn beroepsloopbaan bij Kolatan/MacDonald Studio en Polshek & Partners in New York en verhuisde vervolgens naar Nederland om te werken voor OMA.

Via deze jobs deed hij ervaring op met een grote verscheidenheid aan architecturale en stedenbouwkundige projecten op diverse locaties. Samen met partner James Slade richtte hij in 1998 in New York City Cho Slade Architecture op, waarvoor hij zowel in de VS als in Korea aan uiteenlopende projecten werkte. In 2003 keerde hij terug naar Korea om zijn eigen firma te beginnen: Mass Studies.

Hij legt zich als architect toe op een kritisch onderzoek van architectuur in de context van massaproductie, overbevolkte stedelijke gebieden en andere opkomende culturele niches die de hedendaagse maatschappij definiëren. Minsuk Cho is sterk geïnteresseerd in de talrijke wrijvingen die de 21ste eeuwse ruimte conditioneren, nl. verleden versus heden, lokaal versus globaal, utopie versus realiteit en het individuele versus het collectieve.



Liever dan één stijl of perspectief te bieden, concentreert Minsuk Cho zich op het operationeel maken van telkens een verschillend pakket aan complexe gegevens. Met zijn medewerkers van Mass Studies onderzoekt hij ruimtelijke systemen, bouwmaterialen en -technieken en typologische divergenties die een nieuw socio-cultureel potentieel mogelijk moeten maken.

Hij heeft veel prijzen gekregen, waaronder de eerste prijs van de Shinkenchiku International Residential Architecture Competition voor nieuw woningontwerp in 1994 en de Young Architects Award van de Architectural League of New York in 2000 voor zijn werk bij Cho Slade Architecture. Verder won hij twee U.S. Progressive Architecture Awards (eervolle vermeldingen): voor het “Von Erlach House” in 1999 en voor het “Dalki Theme Park” in 2003. Het Dalki Theme Park werd tentoongesteld op de thematentoonstelling van La Biennale di Venezia in 2004.

Onlangs nam hij deel aan de tentoonstelling “Open House” in Essen, Duitsland, en aan de reizende tentoonstelling “New Trends of Architecture in Europe and Asia Pacific 2006–2007”, die startte in Patras, Griekenland, in 2006 en was hij een actief spreker en deelnemer aan conferenties over de hele wereld. Zijn representatieve werken zijn onder meer het “Pixel House”, het “Dalki Theme Park”, het “Nature Poem”, de “Boutique Monaco”, de “Seoul Commune 2026”, de “Ann Demeulemeester Shop” en de “Xi Gallery”. Hij ontwierp tevens interieurprojecten voor de “Martin Sitbon Shop”, de “MUE Shop” en de “Bitforms Gallery Seoul”.

Hij werd uitgenodigd door Ahrend, Desso, GROHE, Modular en Niko.

Ook interessant