Algemeen

Minister Schauvliege bezoekt Wienerberger op Batibouw

Minister Schauvliege bezoekt Wienerberger op Batibouw
Op de openingsdag van Batibouw bracht Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege een bezoek aan de Wienerberger stand. Meteen een gelegenheid voor de aanbieder van duurzame bouwoplossingen met de bekende merknamen Terca, Koramic, Porotherm en Desimpel, om haar diverse milieu-inspanningen uiteen te zetten op zowel productie- als productniveau, maar ook op het niveau van duurzaam bouwen en wonen.

Evenwicht tussen People/Planet/Profit

“Zowel bij onze huidige als toekomstige activiteiten ligt onze focus steeds op het streven naar een evenwicht tussen People/Planet/Profit”, aldus Johan Van Der Biest, CEO van Wienerberger België. “Hierbij stellen we ons constant de vraag welke milieu-impact onze industriële activiteit heeft op mens en omgeving, hoe deze impact gereduceerd kan worden en hoe het bedrijf hierbij winstgevend kan blijven.”

Broodje gezond

Keramische bouwmaterialen zijn in België het bouwmateriaal bij uitstek. Ze zijn bestand tegen klimaat- en weersinvloeden en hebben een levensduur van meer dan 150 jaar. Met deze materialen worden duurzame, massieve woningen gebouwd die het energieverbruik en de bijhorende CO2-uitstoot drastisch beperken.

Wienerberger behaalde in 2009 als eerst industriële fabrikant in België het ‘natureplus ecolabel’. Een internationaal befaamd duurzaamheidslabel dat de bio-ecologische eigenschappen van bouwmaterialen certificeert. Het label is de internationale erkenning van baksteen als gezond en ecologisch bouwmateriaal. Wienerberger is dan ook opgetogen dat Minister Schauvliege voor haar informatie- en sensibiliseringscampagne ‘Bouw Gezond’ die ze ter gelegenheid van Batibouw lanceerde, koos voor het beeld van een broodje gezond bestaande uit twee bakstenen gevuld met gezonde groenten.

Ook interessant


Build for Life