Minileningen voor een verbouwing, hoe werkt dat?

20 april 2022 Bron: Bouw & Wonen
Minileningen voor een verbouwing, hoe werkt dat?
Zit je al een tijdje naar je huis te kijken en kom je erachter dat je stiekem best het één en ander wilt veranderen? Die muur die scheurtjes vertoond of wil je toch die aanbouw plaatsen, waardoor die kleine van je net wat extra ruimte heeft voor zijn tractors of poppen? Soms voel je gewoon dat de tijd rijp is voor een verandering. We weten echter allemaal dat een verbouwing geen lullig iets is en dat er vaak flinke kosten bij komen kijken. Dit is een van de redenen die mensen ervan weerhoudt om de verbouwing door te laten gaan. Maar wat nu als je een minilening kunt aanvragen, waardoor de verbouwing wel door kan gaan? In dit artikel vertellen we je de kenmerken van een minilening.

Wat is een minilening?

Een minilening wordt ook wel een flitslening genoemd. Het is eigenlijk een kleine lening tot een bedrag van zo’n 2500 euro. Een ideale manier om een kapotte brommer te vervangen of eindelijk een deel van die gedroomde verbouwing uit te voeren. Deze leningen moeten vaak wel binnen afzienbare tijd worden terugbetaald. Een voordeel is dat de lening binnen no-time op de rekening kan worden gezet, waardoor u snel kunt handelen.

Snel op de rekening

Een minilening is vooral voor mensen die in een bepaalde maand net even tekort komen door bijvoorbeeld meerdere problemen op hetzelfde moment. Heb je net een wasmachine aangeschaft, zal je zien dat de auto kapot gaat. Dan kan het voorkomen dat het potje even leeg is. Een minilening zorgt ervoor dat je snel geld op de rekening hebt staan, waardoor je snel een bepaalde reparatie of verbouwing kunt financieren.

Snel terugbetalen

Het hebben van een lening kan nog wel eens voelen als een blok aan het been. Het is niet fijn te weten dat je nog jarenlang een bepaald bedrag moet aflossen. Het voordeel van een minilening is dat het bedrag waar het om gaat vaak te overzien is en dat je het snel terug moet betalen. In de meeste gevallen moet je de lening binnen 1 tot 4 maanden terug betalen. Op die manier ben je geholpen en blijft de lening je niet vervelend lang achtervolgen. Een ideale oplossing dus.

Een lening zonder BKR

Een minilening kun je aanvragen zonder dat jouw BKR getoetst wordt. Bij normale leningen kan dit nog wel eens tot vervelende problemen leiden. Doordat de BKR in dit geval niet hoeft te worden gecontroleerd, wordt er als het ware een stap overgeslagen en kun jij binnen afzienbare tijd gebruik maken van het geld. Het word je in die zin dus absoluut niet moeilijk gemaakt.

Alleen maar winnaars

Je hebt in dit artikel gelezen over minileningen. Een fijn alternatief voor acuut geldgebrek, terwijl je het toch echt moet uitgeven. Het zal nooit zorgen voor gigantische problemen, aangezien het veelal een kortlopende lening betreft. Daardoor hoeft de bank jou niet lang achterna te zitten en heb jij geen last van die o, zo vervelende druk van het moeten terugbetalen van een bedrag.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo