Badkamers

Met deze 5 tips haal je het maximale uit je badkamer

Met deze 5 tips haal je het maximale uit je badkamer
In de badkamer staat hygiëne natuurlijk centraal. Toch is de inrichting voor de meeste mensen ook van groot belang. Een grote badkamer, zoals die op de onderstaande afbeelding, is ruimtelijk en financieel gezien niet voor iedereen mogelijk. Echter, door bepaalde materialen en kleuren te gebruiken kun je ook in je kleinere badkamer een unieke sfeer creëren en het maximale uit je badkamer halen. Hier vind je 5 handige tips voor de verbouwing van je badkamer.

1. Ga voor wit

Kies er bij een badkamerrenovatie voor om een gedeelte van je douche wit te verven. Lichte tinten stralen hygiëne uit en dit past goed bij een badkamer. Daarnaast lijkt een kamer met witte muren altijd groter dan een kamer met veel donkere kleuren. Deze tip is dus van extra groot belang bij kleinere badkamers.

2. Creëer ruimte

Er zijn naast het gebruik van lichte kleuren nog meer manieren om je badkamer groter te laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een bad dat deels wordt verzonken in de vloer. Hierdoor is de onderbreking in je badkamer minder goed zichtbaar en lijkt deze ruimer. Kies verder vooral voor lange, maar minder diepe meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wastafelblad.

3. Kies jouw stijl

Je renoveert je badkamer niet iedere dag, kies de juiste stijl zodat het niet gaat vervelen. Als je van een landelijke stijl houdt kun je bijvoorbeeld gaan voor een stortdouche, veel groen en natuurlijk materiaal zoals hout. Wil je liever een luxe uitstraling? Kies dan voor lichte kleuren, veel strakke lijnen en bijvoorbeeld een marmeren vloer. Een aannemer heeft veel ervaring bij het kiezen van de juiste combinaties en kan je hier goed bij helpen. Je kunt natuurlijk ook het internet raadplegen

4. Laat één onderdeel opvallen

Laat je mooiste meubel of accessoire eruit springen door middel van een andere kleur, vorm of stijl. Hierdoor creëer je een middelpunt en valt dit onderdeel bij binnenkomst direct op. Zo kun je pronken met je mooiste badkamermeubel of speciale accessoire.

5. Laat het licht binnen

Zonlicht helpt je niet alleen om je dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen, maar kan ook een extra positieve sfeer aan je badkamer geven. Maak je badkamer af met een groot raam om natuurlijk licht binnen te laten. Als dit niet mogelijk is kun je ook kiezen voor een grote spiegel die het licht weerkaatst. Ook hierbij zijn witte muren je beste vriend. Lichte tinten weerkaatsen namelijk meer licht dan donkere tinten.

Met deze 5 tips haal je het maximale uit je badkamer

Ook interessant