Interieur

Meest modulaire werkomgeving ooit

Meest modulaire werkomgeving ooit
Alain Gilles en het designteam van BuzziSpace gingen samen aan de slag om de meest modulaire werkomgeving ooit te creëren. Het resultaat is de BuzziVille, een kantooreiland dat je naar believen uitbreidt en inkrimpt, en dat dus mee evolueert met de noden en de flow van de werkplek. BuzziSpace is internationaal voorloper in de wereld van het office design. De manier waarop het merk collaborative spaces invult, wordt overal gelauwerd. Maar bij BuzziSpace zitten ze niet stil. De kantoorbeleving 3.0 staat centraal in hun ontwerpfilosofie. BuzziVille is daar misschien wel het beste voorbeeld van: een eiland dat de gebruikers op kantoor kunnen samenstellen en invullen volgens hun eigen behoeften.

Werkplek en meeting room ineen

Bizziville: Meest modulaire werkomgeving ooit“Dankzij de BuzziVille ontwikkel je een eigen stadje op kantoor, compleet met de levendigheid en de sociale interactie die daarmee gepaard gaan”, zegt ontwerper Alain Gilles. “Je wordt als het ware architect van je eigen werkplek. Daardoor is de BuzziVille een ideaal instrument voor architecten, maar ook voor bedrijven en iedereen die in een open omgeving werkt.”

Het idee om een bureau-eiland te creëren groeide uit de behoefte om private cocons op kantoor te combineren met informele en toegankelijke meetingruimtes. Geconcentreerd werken in alle rust, en tegelijk tijd doorbrengen met collega’s om te brainstormen en te socializen wordt op die manier mogelijk.

De BuzziVille is een heel flexibel en modulair systeem geworden dat los staat en makkelijk herschikt kan worden als de workflow daarom vraagt. “De mensen die ermee werken, kunnen spelen met drie oppervlaktes en twee hoogtes”, legt Alain Gilles uit. “Alles is afhankelijk van welk element je nodig hebt voor welke taak. Zo wordt elke ruimte afwisselend een - hoog of laag - bureau, een vergaderruimte met zitbank of een lege ruimte die je voor eender wat kunt gebruiken.”

Eenvoudig en briljant tegelijk

Bizziville: Meest modulaire werkomgeving ooit“Om die dynamische, modulaire ruimtes te bouwen heb je maar een beperkt aantal eenvoudige modules nodig. Die zijn dan ook nog eens makkelijk zonder gereedschap met elkaar te verbinden, dankzij een verborgen haaksysteem. Zodra alles vorm krijgt, kun je er een bureau of bank, een tablet of een opbergelement aan bevestigen. De BuzziVille-vergaderruimte met tafel biedt op die manier een nieuwe en interactieve manier om ideeën te delen. De statische vergaderruimtes van weleer behoren voorgoed tot de verleden tijd.

Dankzij de innovatieve brug die BuzziSpace slaat tussen meeting room en werkplek is BuzziVille de perfecte tool voor architecten en office planners. Het werkeiland biedt een ongezien arsenaal aan mogelijkheden, klaar voor het kantoor van de toekomst.

Ook interessant