Bedrijfsnieuws

Het Belgische BuzziSpace opent production unit in de VS

Het Belgische BuzziSpace opent production unit in de VS
De triomftocht van de Belgische film The Broken Circle Breakdown is nog maar net achter de rug in Hollywood, of een nieuw Belgisch exportproduct biedt zich aan op de Amerikaanse markt. Designmerk BuzziSpace opent namelijk een nieuwe production unit in North-Carolina. Nieuwszender CNN bombardeerde het nieuws op slag tot “yet another sign of America’s manufacturing renaissance”.

BuzziSpace is al langer bezig met de wereldmarkt van meubeldesign in te palmen, met showrooms in Londen, Atlanta en Chicago, en producten op de kantoren van Facebook, Twitter en Google. Nu opent het bedrijf ook een productiecel in High Point. “Yet another sign of America’s manufacturing renaissance” (weer een teken van de heropleving van de industriesector in de Verenigde Staten), zo klinkt het bij Amerikaanse nieuwszender CNN.

Een welkome boost voor de economie van North-Carolina

De kwakkelende economie die North-Carolina lang kenmerkte, krijgt de laatste tijd een boost. Door initiatieven van de overheid en lokale knowhow hoopt de bevolking de bloeiende textielindustrie van weleer nieuw leven in te blazen. De komst van BuzziSpace naar de streek is een geschenk voor de regionale economie en wordt bij het stadsbestuur op applaus onthaald.

Pat McCrory, gouverneur van North-Carolina, kondigde trots het nieuws van de komst van BuzziSpace aan. “The BuzziSpace project demonstrates how investments in customized training programs and critical infrastructure can spur job creation” (Het BuzziSpace-project bewijst dat investeren in gecustomizede opleidingsprogramma’s en vitale infrastructuur de werkgelegenheid kan stimuleren), zegt North-Carolina’s Commerce Secretary Sharon Decker in een statement.

BuzziSpace in de USA

BuzziSpace biedt oplossingen aan voor collaborative spaces – plekken waar bedrijvigheid heerst, maar die ook te kampen hebben met geluidsoverlast en een gebrek aan privacy. Daarmee positioneert het bedrijf zich wereldwijd als toonaangevend op de markt van office furniture.

Het Belgische BuzziSpace opent production unit in de VSHoewel BuzziSpace al voet aan wal heeft in Noord-Amerika, met producten bij Google en AirBnb, wil het zich verder richten op de Amerikaanse markt. Het merk lanceert daarom een productiecentrum op Amerikaanse bodem, ondergebracht in een honderd jaar oude katoenmolen. Zo’n 100 mensen worden meteen te werk gesteld in de fabriek, gelegen in High Point Tegen eind 2014 moet die volledig operatief zijn, met 115 mensen in dienst.

“Momenteel worden alle producten van BuzziSpace nog in Nederland gemaakt”, zegt Steve Symons, owner en founder van BuzziSpace. “Dat impliceert een langere levertermijn voor Amerika. Door de nieuwe afdeling in de States zal de levertijd worden gehalveerd. North-Carolina heeft een lange geschiedenis in de meubelmakerij en is daarom de plaats bij uitstek om een Amerikaanse plant te openen.”

Ook interessant


Build for Life