De 'verwoonkamering' op kantoor anno 2014

8 januari 2014 Bron: King George
De `verwoonkamering` op kantoor anno 2014
Spraken we vijf jaar geleden nog over flexwerkpleken of office cocooning, dan gaan we vandaag nog een stap verder. BuzziSpace presenteert Authentic Nordic, zijn eerste woonkamercollectie voor het kantoor, die voldoet aan de laatste interieurtrends. Denk vintage, Scandinavisch, comfortabel en flexibel. Vandaag is ‘huiswerken’ op kantoor de nieuwe trend.

Nu hippe bedrijven uit Silicon Valley, Londen, Berlijn of Singapore het nieuwe werken introduceren, is het aan de vele office suppliers om producten te creëren die aan die nieuwe vragen voldoen. In de bedrijfswereld is er namelijk een omgekeerde beweging aan de gang. Was thuiswerken tot voor kort nog de heilige graal, dan wordt ‘huiswerken’ op kantoor vandaag het nieuwe credo. Denk aan de hippe werkomgevingen die Google, Facebook, Samsung of Yahoo creëren om hun werknemers op kantoor een huiselijk en behaaglijk gevoel te geven. Want waarom zou je thuis willen zijn als je op het werk in een gezellige omgeving zit, een hippe foodbar ter beschikking hebt én kunt slurpen van de beste koffie?

De verwoonkamering op kantoor anno 2014Steve Symons – founder en owner van BuzziSpace - reist de wereld rond en ziet op dat vlak heel wat bewegen. “Wij willen eigenlijk voorloper zijn in collaborative furniture: we ontwerpen meubels die publieke ruimtes optimaliseren. Die ruimtes gaan van kantoren over wachtkamers in ziekenhuizen tot hotellobby’s. We willen ook een thuisgevoel naar het kantoor brengen: ‘Bringing the home to the office’ is ons motto. Door mooie en comfortabele meubels te ontwerpen die op het kantoor gebruikt worden, dragen we bij aan de sfeer op de werkplek.”

Authentic Nordic

Hoe ontwerp je nu concreet een meubelcollectie die binnen de nieuwe trends past? Het antwoord is simpel. Door te kijken naar wat internationaal de tendensen zijn in de interieurwereld. En die draaien rond vintage en Scandinavisch.

BuzziSpace lanceert daarom de Authentic Nordic-collectie, de eerste telg van de nieuwe Authentic-lijn van het merk. Het trendgevoelige design van de Authentic Nordic Armchair (eenzitter), de bijbehorende Settee (tweezitter) en de Sofa (driezitter) is geïnspireerd door de grote Scandinavische ontwerpers uit de designgeschiedenis.

De Nordic-serie werd geproduceerd uit liefde voor mid-century furniture, maar aan de vereisten voor ergonomie anno 2014 is uiteraard voldaan. “De zittingen bevinden zich beduidend hoger – de mensen zijn vandaag groter dan vroeger”, legt Symons uit. Zo is de stoel niet alleen knap vormgegeven, maar ook uiterst comfortabel.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo