Farmdesign: met het kantoor de boer op!

14 februari 2014 Bron: King George
Farmdesign: met het kantoor de boer op!
Ook al wonen we met z’n allen graag in de stad, we hebben ook heimwee naar verse koemelk en frisse velden. Ons interieur krijgt dan ook meer en meer een ruwe en groene look. BuzziSpace – dat de interieurtrends op de voet volgt – bedacht daarom de BuzziMilk: een fijn staaltje farmdesign!

Ruw hout, veel groen en edele materialen in ons interieur; de eenvoudige, lekkere gerechten van grootmoeder op ons bord: het is niet toevallig dat ze vandaag terugkeren, nu we het steeds drukker hebben in onze overbevolkte steden. Alain Gilles – sterontwerper van BuzziSpace – bedacht daarom de BuzziMilk, een luxueuze designstool die doet denken aan de melkkrukjes die je vroeger op het plattenland vond. Daarmee biedt BuzziSpace een interieur-object voor op kantoor dat naadloos aansluit bij de huidige interieurtrend: farmdesign.

Dat farmdesign perfect past bij onze kantoren van vandaag, behoeft geen betoog. De ‘verwoonkamering’ zet zich op het werk namelijk finaal door. Offices en andere collaborative spaces zien er steeds meer uit als gezellige woonkamers, en de mensen die er werken, hebben nood aan elementen die de ruimte aankleden en karakter geven. We willen allemaal af van de saaie en louter functionele bureauruimtes waarmee we in het verleden om de oren werden geslagen.

Farmdesign: met het kantoor de boer op!“De strikte tweedeling werk-vrije tijd zoals we die vroeger kenden, is ronduit voorbij-gestreefd”, weet Steve Symons, founder en owner van BuzziSpace. Het kantoor is vandaag een plek waar je hard werkt, maar waar je ook jezelf kunt ontplooien. De werkplek moet dan ook veel menselijke behoeften invullen: sociaal contact, zingeving, persoonlijke ontwikkeling en tijdstructurering. En dat alles het liefst in een interessant vormgegeven setting.” Anno 2014 worden de krukjes een flexibel element op het bureau. Creëer een zithoek, compleet met klein tafeltje (de BuzziMilk zonder kussen) en krukjes in allerlei varianten. Op die manier is je kantoor op slag een flexwerkplek rijker.

Comfort, inspiratie en welbehagen op kantoor

Alain Gilles wou met zijn design een inspirerend element ontwikkelen, dat doorgaans niet op kantoor terug te vinden is. De BuzziMilk heeft bovendien – in tegenstelling tot zijn driepotige historische evenknie – vier poten voor een optimaal comfort. Ook het kussentje is een moderne toevoeging. De houten structuur kan op zichzelf staan als bijzettafel.

De krukjes komen nog beter tot hun recht wanneer ze onderling worden ge-mix-n-matcht. Door verschillende houtsoorten en stoffen te gebruiken ontstaat een gevarieerd en stijlvol geheel. De BuzziMilk kan worden bekleed in BuzziFabric, BuzziRough of andere wollen materialen, BuzziTerra en BuzziTartan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo