Algemeen

Meer dan 800 leerlingen doen mee aan Vlaamse Houtproef

Op donderdag 18 april werken meer dan 800 leerlingen uit het technisch, beroeps en buitengewoon onderwijs aan een werkstuk in het kader van de Vlaamse Houtproef. De Vlaamse Houtproef heeft als doel het vak van houtbewerker positief te belichten en is een initiatief waar vakkennis en techniek centraal staan.

Met 54 deelnemende scholen en meer dan 800 leerlingen uit het secundair onderwijs doet de tweede jaargang van de Vlaamse Houtproef nog beter dan vorig jaar toen ruim 600 leerlingen deelnamen. Elke leerling zal op donderdag 18 april een werkstuk maken in massief hout. Dit gebeurt in het atelier van de school en moet op één schooldag afgewerkt zijn.

In Oost-Vlaanderen doen 119 leerlingen, verdeeld over zeven technische en beroepsscholen, mee aan de Vlaamse Houtproef.

Alle afgewerkte werkstukken worden op het eind van de schooldag opgehaald en beoordeeld door een vakjury. Tijdens de provinciale prijsuitreiking op vrijdag 17 mei wordt de leerling gehuldigd die het beste werkstuk maakte en die stoot zo meteen ook door naar de Vlaamse prijsuitreiking op vrijdag 24 mei, waar alle provinciale laureaten het tegen elkaar opnemen.

De Vlaamse Houtproef is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de bouwsector en het onderwijs met als doel het beroep van timmer- en schrijnwerker te promoten.



Meer informatie vindt u op de website www.houtproef.be

Ook interessant


Build for Life