Meer Belgen kopen tweede verblijf in het buitenland (video)

  BE   30 september 2013 Bron: VRT Nieuws
Dit weekend is in Brussels Expo de woonbeurs van SecondHome International gehouden. Die mikt op kandidaat-kopers voor een tweede verblijf in het buitenland. Het voorbije jaar zijn veel meer Belgen die een tweede verblijf (of een eerste) in het buitenland zoeken. In totaal zouden nu ongeveer 140.000 Belgen een buitenlands verblijf hebben. Vooral Spanje, Frankrijk, Turkije en Oostenrijk zijn erg gegeerd. De oorzaken zijn simpel: spaargeld brengt tegen de huidige rente nauwelijks iets op en veel Belgen vinden de beurzen nog te riskant. Anderzijds willen ze profiteren van de forse daling van de woningprijzen in Spanje, vooral dan in de regio's Alicante en Murcia.

Volgens SecondHome wil een kwart van de kopers ook echt emigreren. De ligging is dan belangrijker dan de prijs. De andere kopers willen vooral een vakantieverblijf op een plaats die ze leuk vinden en waar veel zon is.

De kostprijs kan gedrukt worden door het verhuren van de woning op ogenblikken dat men die niet gebruikt. Sommige kopers mikken enkel op het huurrendement en beschouwen de aankoop als een gewone investering. Wel raadt SecondHome dan aan om niet op eigen houtje te verhuren, maar via een lokale beheersorganisatie die de advertenties dan publiceert op verhuursportals.Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 4 en 5 maart 2023 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo