Architectuur

Mecanoo ontwerpt campus MISiS-universiteit

Mecanoo architecten ontwerpt de nieuwe campus van het MISiS, een van de belangrijkste technische universiteiten van Rusland. De honderd hectare grote campus komt te liggen in een nieuw stadsdeel aan de ringweg van Moskou, waar de komende twintig jaar 300.000 mensen moeten gaan wonen.

Dat maakte het Delftse architectenbureau maandag bekend. De campus biedt naast huisvesting voor 10.000 studenten en 3.000 universiteitsmedewerkers, onderdak aan zeven faculteiten, verschillende onderzoeksinstellingen, een bibliotheek, een businesscentrum, een hotel, een sportpark, een bioscoop, cafés en winkels.

Nog voor het einde van dit jaar wordt gestart met de uitvoering. Dat is de voorwaarde die de Russische president Medvedev heeft gesteld voor de financiering van het project, vertelt Mecanoo.

MISiS is de toonaangevende universiteit in Rusland op het gebied van metaal- en materiaalkunde. Medvedev heeft de universiteit aangewezen om een voortrekkersrol te vervullen in de omschakeling van zijn land naar een innovatieve kenniseconomie.

Lees verder op Architectenweb.nl