Architectuur

Meanderend kantoor voor spellenproducent

In Shanghai is het nieuwe hoofdkantoor van computerspellenproducent Giant Interactive Group opgeleverd. Het door Morphosis ontworpen complex is volledig geïntegreerd met de topografie van de plek waar het zich bevindt. Het gebouw meandert als een slang door het landschap en steekt zijn kop uit boven een meer.

Het multifunctionele bouwwerk bestaat uit twee vleugels, die van elkaar zijn gescheiden door een autoweg. De westelijke ‘campus’ bevindt zich aan de kant van het water, de kop van het gebouw hangt hier ook deels boven. Langs de oevers van het meer liggen publiek toegankelijke terrassen, die naar het gebouw toe deels oplopen in hoogte.

Aan deze zijde van het complex zijn kantoren gehuisvest. De daken zijn begroeid en zorgen er zo voor dat het gebouw minder snel opwarmt. De westvleugel is met die in het oosten verbonden via de centrale route door het complex, die via een brug de tussengelegen autoweg overspant.

De oostelijk gelegen campus, die door zijn zigzaggende dak aan de staart van een slang doet denken, bestaat ook grotendeels uit kantoren. Deze zijn onderverdeeld in drie typen: kantoorlandschappen, flexibele kantoorruimten en vast kantoorplekken (waaronder die voor de directie).

Lees verder op Architectenweb.nl