Architectuur

Maxwan wint open oproep Machelen-Diegem

Maxwan heeft de open oproep voor een gezamenlijke toekomstvisie voor de Vlaamse dorpen Machelen en Diegem gewonnen. Het bureau wil de eenheid in de momenteel versnipperde dorpen versterken, door op allerlei terreinen betere verbindingen te creëren. Zo worden drie routes door beide dorpen gepromoveerd tot hoofdassen en moeten belangrijke voorzieningen uitgroeien tot een netwerk.

Beide dorpen, die tot de gemeente Machelen behoren, zijn de afgelopen decennia opgeslokt door Brussel. Door de aanleg van sporen en andere infrastructuur zijn de plaatsen gefragmenteerd geraakt. Aan Maxwan is nu de taak een visie op te stellen om zowel de gezamenlijke eenheid als die in de afzonderlijke dorpen te versterken.

Maxwan wil de verschillende woongebieden meer naar elkaar toe halen, door de onderlinge verbindingen te versterken. Het landschap, met name de Vallei van Woluwe tussen beide dorpen, speelt hierin een belangrijke rol. Er moeten zachtere overgangen ontstaan dan nu het geval is vanwege de ‘harde’ infrastructuur.

Lees verder op Architectenweb.nl