Architectuur

Materiaalinnovaties centraal bij Booosting

Het platform Booosting organiseert op 19 april 2011 een bijeenkomst over nieuwe materialen en materiaalontwikkelingen voor ontwerpers en constructeurs. Onder andere geeft een aantal specialisten lezingen en worden praktijkvoorbeelden getoond.

De sprekers zijn afkomstig van onderzoeksafdelingen uit zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. De heer Wim Poelman is Hoogleraar Productrealisatie aan de Utwente en geeft een lezing over het belang van technologiediffusie in de architectuur.

Poelman stelt dat in de architectuur weliswaar voortdurend nieuwe technologie worden toegepast, maar de selectie daarin lijkt door toeval gestuurd. Daarnaast ziet hij ook het uitproberen van strategieën als biomimicry. Een systematische manier is ook het overleg met toponderzoekers in de nieuwe wetenschappen, zoals nanowetenschap.

Ludo van Schepdael, engineer bij Solico, gaat in op de mogelijkheden en grenzen van hoogwaardige composieten. De creatieve vrijheden, maar ook de valkuilen voor de architect komen ter sprake, mede aan de hand van projecten als het Rabin Center in Tel Aviv en de Médiatheque Intercommunale Pau Pyrenees (Zaha Hadid Architects)

Lees verder op Architectenweb.nl