Duurzaam Bouwen

Makkelijker duurzaam aankopen dankzij de PEFC-gids

Makkelijker duurzaam aankopen dankzij de PEFC-gids
PEFC Belgium vzw heeft zopas de vijfde editie van haar ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven’ gepubliceerd. Deze gids bundelt de gegevens van bijna 500 Belgische bedrijven die hout/papierproducten fabriceren en verkopen met het PEFC-label. De catalogus is een nuttig instrument voor lokale overheden, architecten, bedrijven en de particuliere consumenten die duurzaam willen aankopen.

We zijn met z’n alleen steeds meer attent voor de impact die ons leven heeft op het leefmilieu en onze natuurlijke bronnen. Vooral ons consumptiegedrag wordt steeds duurzamer. Dat is ook belangrijk want hoe klein onze bijdrage ook, we creëren er een betere wereld mee. “Small actions make big differences”. Labels spelen hierbij een prominente rol. Ze zorgen ervoor dat de consument de duurzame producten gemakkelijk herkent en een duidelijke garantie krijgt. Het PEFC-label bijvoorbeeld garandeert dat producten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. Deze bossen worden beheerd met een evenwicht tussen hun ecologische, economische en sociale functies. Op deze manier wordt de toekomst van de bossen verzekerd.

Steeds meer PEFC-gelabelde producten

Het aanbod PEFC-gelabelde producten is groot. Denk maar aan alle hout voor binnen- en buiteninrichting, papierwaren, kartonnen en houten verpakkingen, speelgoed… En de komende jaren zullen er ongetwijfeld nog meer producten bijkomen op de markt. Dé manier om er zeker van te zijn dat de producten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, is een beroep te doen op een PEFC-gecertificeerd bedrijf en te letten op het label. Om de consumenten, zowel bedrijven als particulieren, te helpen de PEFC-gecertificeerde bedrijven in een handomdraai te vinden, heeft PEFC Belgium ze opgelijst in een handige gids.

Gebundeld in één handige gids

In de ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven 2018’ werden alle gegevens opgenomen van de 484 Belgische bedrijven die over een PEFC-Chain of Custody-certificaat beschikken en hiervoor ook jaarlijks gecontroleerd worden door onafhankelijke certificatie-instellingen. Deze tweetalige gids werd gedrukt op 6000 exemplaren en verstuurd naar alle Belgische lokale overheden, gecertificeerde bedrijven en -boseigenaars en naar tal van architectenbureaus. Ze wordt ook verdeeld op beurzen. Een papieren exemplaar kan gratis aangevraagd worden via info@pefc.be en een digitale versie is beschikbaar op de website www.pefc.be.

Ook interessant