Consumenten letten op labels voor duurzaam bosbeheer

  BE   10 januari 2018 Bron: PEFC Belgium
Consumenten letten op labels voor duurzaam bosbeheer
Uit een onderzoek van het studiebureau YouGov blijkt dat wereldwijd 53% van de consumenten let op een label voor duurzaam bosbeheer, zoals PEFC (Programme for the Endorsement of Forest certification), tijdens hun aankopen. “Consumenten spelen een cruciale rol in de promotie van duurzaam bosbeheer”, benadrukt Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

Klimaatverandering... Ook afgelopen jaar was dit een woord dat de kranten domineerde, het gespreksonderwerp was op kantoor of thuis en leidde tot zware onderhandelingsgesprekken op de klimaattop in Bonn (COP23). Iedereen vraagt zich af hoe hij/zij een bijdrage kan leveren om een klimaatcatastrofe te vermijden.

Een eenvoudige actie is het letten op het PEFC-label bij de aankoop van alledaagse producten. Uit een onderzoek van YouGov blijkt dat 53% van alle consumenten (soms) let op het PEFC-label voor de aankoop van hout- of papierproducten.

Bossen en klimaatverandering

"Bossen en bomen, evenals producten vervaardigd uit hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen, zijn uiterst belangrijk in de strijd tegen de kimaatverandering", zegt Ben Gunneberg, CEO van PEFC International. "Consumenten kunnen deze producten gemakkelijk identificeren via het PEFC-label, dat uitsluitend aangebracht mag worden op producten die voortkomen uit gecertificeerde en dus gecontroleerde gezonde bossen."

Boscertificatie speelt een sleutelrol

Consumenten zijn het erover eens dat boscertificering een uiterst belangrijk rol speelt bij de bescherming van bossen. Uit de YouGov-studie blijkt dat meer dan 2/3 van de consumenten wereldwijd van mening is dat boscertificering belangrijk is in duurzaam bosbeheer.
Het PEFC-systeem is wereldleider op vlak van boscertificering. De organisatie stelt uiterst strenge normen op voor duurzaam bosbeheer. Wereldwijd hebben kleine boseigenaars - bosgemeenschappen, overheden en bedrijven – hun verantwoord bosbeheer laten certificeren volgens de PEFC-norm. Tienduizenden bedrijven over de hele wereld verhandelen PEFC-gecertificeerde producten.

Consumenten kunnen helpen!

“Door te kiezen voor PEFC-gecertificeerde producten spelen consumenten een niet te onderschatten rol in het helpen van onze organisatie om duurzaam bosbeheer te promoten”, benaderukt Ben Gunneberg. “Ik ben dan ook opgetogen over het feit dat al heel wat consumenten letten op ons label”, vervolgt hij.

sustainable forest management

forest certification label

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo