Beveiliging

Maak je terrein nog veiliger met een elektrisch tuinhek

Maak je terrein nog veiliger met een elektrisch tuinhek
Als je al een tijd nadenkt over het plaatsen van een elektrische poort, dan is dit echt iets voor jou. Het installeren van een elektrisch tuinhek kan je helpen om je eigendommen beter te beveiligen tegen ongewenste bezoekers en het garandeert een veilig gevoel. In dit artikel zullen we nog enkele andere voorbeelden bespreken waarom een elektrisch tuinhek een goede uitkomst kan zijn voor jou.

Het houdt onuitgenodigde weg van je eigendom

Waarschijnlijk kan je dit scenario wel voorstellen, een aantal hangjongeren hebben besloten om voor jouw huis te gaan samenzweren. Dit kan erg vervelend zijn voor de buurt, maar nog vervelender voor jou, de eigenaar van het huis. Door het plaatsen van een hek, zal er niet zo snel besloten worden om te blijven hangen voor het huis.

Daarnaast kan het ook dieren weghouden, zoals honden die loslopen. Dit geeft jouw huisdieren de vrijheid om gewoon los rond te lopen op jouw terrein.

Inbrekers zullen niet snel toeslaan

Het plaatsen van een elektrische bestuurde poort zal personen die geen goede bedoelingen hebben sneller afschrikken. Het is namelijk erg lastiger om een terrein te betreden en van te vluchten wanneer het afgerasterd is. Vaak is het ook zo dat elektrische hekken ook een eigen deurbel met camera bevatten, waardoor je gelijk kan zien wie er voor je deur staat.

Als inbrekers wel proberen binnen te treden dan is het forceren van een geautomatiseerde hek nog steeds vele malen lastiger dan een handmatige hek. Daarnaast zal de inbreker ook bedenken dat er waarschijnlijk meer beveiligingsmaatregelen zijn genomen voor het terrein en zal daarom sneller jouw huis of terrein overslaan.

Bestaande poorten kunnen (vaak) omgebouwd worden

Als je al een tuinhek bezit, kan het zijn dat het geschikt is voor een automatisering. Door gecertificeerde specialisten is het vaak mogelijk om een elektrische poortaandrijving van hoge kwaliteit te laten plaatsen. Hierdoor hoef je dus niet de gehele oprit ondersteboven te gooien en kan je een uitgebreide verbouwing voorkomen.

De poort is gemakkelijk in gebruik

Hoe ideaal zou het zijn als je aan komt rijden met je auto en de poort opent automatisch zodra je kenteken wordt herkent? Dit is allemaal mogelijk met een elektrische tuinhek. Naast een nummerbord herkenning is het bij Van Sprundel ICT ook mogelijk om een omheind terrein te betreden door middel van een pas of een app.

Verder worden geautomatiseerde hekken geleverd met speciale sensoren waardoor huisdieren en auto’s nooit tussen of onder de hekken kunnen komen en zijn de aandrijvingen van de poorten CE-gekeurd. Dit betekent dat de producten voldoen aan de geldende regels binnen de EER (Europese Economische Ruimte).

Ook interessant