Terras en oprit

Waarom kiezen voor poort automatisering?

Waarom kiezen voor poort automatisering?
Je herkent deze situatie vast: je bent op werk of vakantie, maar je realiseert je ineens dat je de poort niet hebt dichtgedaan! Nu voel je je ineens een stuk minder ontspannen en kun je alleen maar denken aan wie er wel niet bij je huis kan komen…

Als je graag wil dat deze nare situatie nooit meer voorkomt, raden wij je aan om poort automatisering te laten installeren. In deze tekst bespreken wij de voordelen van een automatisch poortsysteem. Daarnaast leggen wij uit welke soorten motoren er zijn en voor welke type poorten en hekken die geschikt zijn.

Wij hopen dat je na het lezen van onze blog een beter idee hebt van poort automatisering en de mogelijkheden dat het bieden kan!

De voordelen van poort automatisering

Poort automatisering brengt veel voordelen met zich mee. Hier zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje.
  • Het biedt veiligheid. Waarschijnlijk is dit het meest voor de hand liggende pluspunt. Een poort die automatisch opent en sluit zorgt ervoor dat niemand zonder je toestemming binnen kan komen. Ongewenste gasten hou je dus buiten de deur (of in dit geval, poort)! Daarnaast vergeet je nooit meer om je hek dicht te doen. Dit geeft pas een veilig gevoel!
  • Het biedt comfort. Nooit hoef je tijdens zware regen je auto meer uit te stappen om je hek open en weer dicht te doen. Nu kun je met één druk op de knop je poort bedienen. Ideaal toch? Ook als je door het huisraam ziet dat er visite voor het hek staat te wachten: je hoeft niet meer naar buiten te lopen om handmatig de weg voor ze vrij te maken.
  • De poort is altijd open of dicht wanneer jij dat wil. Stel dat het heel hard waait. Normale hekken kunnen dan wel eens openwaaien. Zo kunnen mensen alsnog je terrein binnenlopen wanneer ze maar willen. Ook als je weg bent dus! Wat is het nut van je poort dan nog? Een geautomatiseerd systeem opent en sluit je poort gecontroleerd.

Dit zijn nog maar een paar van de vele voordelen van een geautomatiseerd hek!

Verschillende soorten automatisering: welke kies jij?

Er zijn veel verschillende manieren om je poort of hek te automatiseren. Het hangt onder andere af van wat voor soort poort je al hebt en wat je het beste lijkt. Hier is een lijstje van verschillende geautomatiseerde poortopeners:
  • Lineaire poortopener. Verreweg de meest populaire motor. Een lineaire opener is eenvoudig te installeren en maakt gebruik van een in- en uitdraaiende spindel. Deze openers zijn er in verschillende slaglengtes. Simpelweg: hoe groter de poortvleugel, hoe groter de nodige slaglengte moet zijn.
  • Knik-arm poortopener. Heb je een poort tussen brede gemetselde kolommen? Dan is een knik-arm opener iets voor jou! De knik-arm kan namelijk eenvoudig de diepe ligging van het hek ten opzichte van de achterkanten van de kolommen overbruggen.
  • Ondergrondse poortopener. Als je de motor liever niet in het zicht wilt hebben, kies dan voor een ondergrondse opener. Alleen de deksel is zichtbaar: de rest is netjes verwerkt in de bestrating! Deze motoren kunnen tot 180° geopend worden.
  • Schuifpoortopener. Dit type motor wordt voornamelijk gebruikt voor vrijdragende schuifpoorten en rolpoorten op rails. Er wordt een tandlat over de gehele lengte van het hek of de poort geplaatst. Vervolgens zet het tandwiel de poort in beweging.

Welke soort poortopener je kiest, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste speelt het type hek of poort dat jij al hebt een rol. Sommige openers werken namelijk beter bij een specifiek type hekken dan bij andere. Ten tweede: woon je in een winderig gebied? Dan is het verstandig om een sterkere motor te kiezen. De wind kan misschien te sterk zijn voor zwakkere motoren.

Ten derde is prijs een factor. Hoe groter en zwaarder de poort is, hoe sterker en zwaarder de motor zal moeten zijn. Dit ga je natuurlijk terugzien in de prijs. Voor grotere poorten is eenmaal een groter budget nodig.

Je poort of hek laten automatiseren is een goede beslissing!

Hopelijk hebben we in deze blog duidelijk gemaakt waarom poort automatisering zo’n goed idee is en welke soort motor voor jou is! We garanderen dat de veiligheid en gemak dat automatisering met zich mee brengt het zeker wel waard is! Met poort automatisering voel je je net iets comfortabeler in en rondom je huis!

Ook interessant