Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Zeer compacte rijwoning in Brugge

  BE   5 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Zeer compacte rijwoning in Brugge
Deze compacte eengezinswoning werd gebouwd op een perceel van amper 4.5m breed met een vervallen garage, waar een rijwoning moest komen. De stedenbouwkundige voorschriften waren ruim, maar een architecturale oplossing voor de aansluiting met de bestaande gebouwen was een vereiste. Geen evidentie, rechts een woning met twee verdiepingen en links een 5m dieperliggende garage met maar één verdieping. Deze beperkingen leidden na heel wat denk- en puzzelwerk tot de huidige vorm. Twee op elkaar liggende volumes, die elk op zich aansluiten met de naburige woning. De tussenliggende blok in sierpleister maakt alles tot 1geheel.

Het budget van de woning kon beperkt blijven door de keuze van de materialen en de niet-traditionele opbouw van de woning. Kosten- én tijdsbesparend. Hierdoor kwam er meer budget vrij voor technieken en inrichting. Het resultaat is een moderne en energiezuinige eengezinswoning.

Architect: Architextuur

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo