Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Renovatie van een vrijstaande woning in Turnhout

  BE   4 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Renovatie van een vrijstaande woning in Turnhout
Transformeer een klassieke en gedateerde dokterswoning tot een hedendaagse moderne villa met veel ruimtelijkheid en daglicht, rekening houdend met de regelgeving inzake zonevreemdheid. Deze uitdagende opgave heeft uiteindelijk geleid tot het ontwerp van een strakke wit gepleisterde villa, in een tijdloze modernistische vormentaal, die beter in de context past dan voorheen. Met enkele slimme ingrepen kon een spectaculaire transformatie worden doorgevoerd. Het schilddak werd vervangen door een plat dak.

Door de woning op de verdieping in de breedte uit te breiden met een zitruimte en een overdekt terras ontstaan nieuwe mogelijkheden in ruimtebeleving en ruimtegebruik. Onder het uitkragend bouwvolume bevindt zich nu een zuidgericht overdekt terras . Luifels, balkons en terrassen vervagen de grens tussen interieur en exterieur. De woning kreeg een total make-over op alle gebieden maar zeker ook op energetisch vlak door de installatie van geothermische warmtepompen, balansventilatie en voldoende thermische isolatie.

Architect: MAX8 architecten

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo