Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Nieuwbouwproject in Hasselt

  BE   2 september 2013 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Nieuwbouwproject in Hasselt
Deze open nieuwbouwwoning is gelegen in Hasselt. De structuur is opgebouwd uit prefab betonpanelen waarbij vrij te plaatsen gyprocwanden voor de indeling van de ruimtes zorgen. De gladde betonwanden blijven aan de binnenzijde zichtbaar. Deze bouwmethode biedt het voordeel dat de beton door de dag veel warmte kan opnemen en 's avonds ook terug kan afgeven hetgeen een besparing geeft op de verwarmingskosten.

De woning zal verwarmd worden met een lucht/water warmtepomp. Daarnaast werden er op het dak 22 zonnepanelen geplaatst.

De woning is zo geconcipieerd dat het interieur en exterieur in elkaar overlopen door te werken met grote raampartijen in driedubbel glas. Om oververhitting te voorkomen is er gewerkt met een grote overkraging die vooral in de zomermaanden binnen voor de nodige schaduw zal zorgen.

Het interieur is volledig open gewerkt. Alle ruimtes zijn met elkaar verweven en komen samen rondom een grote vide. Deze vide zorgt voor ruimtelijkheid en extra lichttoetreding via de verdieping.

Architect: NANO architecten

Ontdek op zaterdag 28 en zondag 29 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo