Architectuur

MHMA: Nieuwbouwwoning met tandartspraktijk in Holsbeek

MHMA: Nieuwbouwwoning met tandartspraktijk in Holsbeek
Deze nieuwbouw met tandartspraktijk is een moderne vertaling van een huis van 'vroeger'. De baksteen werd gerecupereerd uit een oud klooster, en gecombineerd met witte aluminium ramen en houten deuren. Het straatniveau is 160cm lager dan de tuin. De woning werd opgedeeld in twee delen met een centrale circulatie koker. Daardoor is de praktijk toegankelijk aan de straatzijde, en de woning op het niveau van de tuin. Een organisch geheel dat niet wil opvallen is het resultaat.

Het volledige interieur werd mee ontworpen, en is heel helder met veel wit en lichte houtsoorten (bamboe, tulpenhout)
Het huis is bewoond door de moeder van de tandarts en is volledig gericht op leven met een heleboel (klein-)kinderen. Vandaar dat er heel goed nagedacht is over de indeling (open maar toch privacy) en slijtvaste materialen & details.

De bouwaanvraag werd ingediend in 2011 , destijds was het gevraagde E peil E80. Toch heeft de woning E54, en dit kan makkelijk verlaagd worden door toevoeging van natuurlijke energiebronnen.

E-peil van deze woning: 54

Architect: Matadi Architects

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant