Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Nieuwbouwwoning met laag E-peil in Gingelom

  BE   25 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Nieuwbouwwoning met laag E-peil in Gingelom
Een ruime eengezinswoning in een compact volume. Door het terreinprofiel is er een zichtbaar keldervolume. Het tuinniveau ligt 3m hoger dan het wegniveau. Het keldervolume is in zichtbeton uitgevoerd. Naast de garage is ook de inkomhal op kelderniveau. Boven het kelderniveau bevindt zich een houtskeletbouw van 2 verdiepingen. Dit houtskelet loop door tot in de inkomhal op kelderniveau. Hierdoor liggen alle woonfuncties in het beschermd volume.

Het houtskelet is volledig bekleed met donkerbruin geoliede houten latten. Door de lichte structuur van het houtskelet is er een overdekt terras zonder kolom mogelijk. Er is een doorgedreven isolatie en goede luchtdichtheid.

Andere architecturale pluspunten van deze energiezuinige woning zijn de grote vide in de eetkamer, de grote glaspartijen in de leefruimte, de zitkuil en de 'verborgen' venster in de voorgevel.
Op vlak van energiezuinige technieken wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp (lucht-water),een zonneboiler met buffervat en een ventilatiesysteem D.

E-peil van deze woning: 30

Architect: Studio TEC

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo