Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Vrijstaande nieuwbouw woning in Kapellen

  BE   22 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Vrijstaande nieuwbouw woning in Kapellen
De opdrachtgever, een jong gezin, wenste een tijdloze, functionele woning met veel licht en ruimtegevoel. Het project werd opgetrokken op een zeer mooi perceel met een minder gunstige noordtuin, waardoor de opbouw van de woning uit deze specifieke perceeleigenschappen volgde. Op een doordachte manier kon een ontwerp gerealiseerd worden dat de zuiderzon aan de straatkant diep in de woning laat binnenvallen zonder afbreuk te doen aan de privacy.

Door te spelen met vrijstaande muren, een patio en volumes voelt de woning veel ruimtelijker en groter aan dan ze in werkelijkheid is. De achtergevel is maximaal open zodat het prachtige perceel overal voelbaar is. De statische, ogenschijnlijk introverte voorgevel verbergt een geborgen zonneterras aan de straatzijde met eveneens maximale glasvlakken. Binnen draait alles rond functionaliteit en boeiende perspectieven. De vide, het scharnierpunt naar alle ruimtes, zorgt voor een optimale interactie en ruimtegevoel. De grote ramen zorgen voor overvloedige lichtinval.

Architect: Architect Christophe Baetens

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo