Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Lage-energienieuwbouwwoning in Zottegem

  BE   24 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Lage-energienieuwbouwwoning in Zottegem
Ruimtegevoel en licht; duurzaamheid en ecologie; praktisch en levenslang wonen; dit is wat deze lage-energienieuwbouwwoning perfect typeert. Elke plaats werd aandachtig ingenomen zonder verloren plekken, met het oog op flexibiliteit en de pure essentie van wat we vandaag willen: thuis zijn maar toch ook het vakantiegevoel via intens contact met de omgeving en de natuur.

Ook toont de constructie van de woning heel mooi aan hoe je op een logische wijze maximaal verantwoord met energie en leefmilieu kan omgaan. De woning is opgetrokken in houtskeletbouw waarbij tussen de houten I-liggers met dikte tot 300mm cellulose vlokken zijn ingeblazen. Er werd een warmtepomp voorzien met een horizontaal captatienet, zijnde 2 eco-lussen van 40m, vloerverwarming en een ventilatiesysteem D. Qua materiaalgebruik werd er gekozen voor een gevelsteen die volledig meegaat met de omgeving en Plato vuren FSC-gelabeld hout. In de nabije toekomst zal er ook een PV-installatie geplaatst worden.

Architect: Architectenbureau Campens

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo