Lichtgewicht, flexibele valbeveiliging voor werken op de rand

10 december 2015 Bron: Honeywell Safety Products
Lichtgewicht, flexibele valbeveiliging voor werken op de rand
Honeywell heeft afgelopen dinsdag de Miller TurboLite Edge geïntroduceerd – een nieuwe, lichtgewicht en uiterst duurzame, automatisch blokkerende vanglijn (self-tracting lifeline, SRL), die met slechts 1 kg de lichtste 2 meter Edge SRL op de markt is. Het nieuwe valbeveiligingssysteem dat 15 procent lichter is dan de meeste vergelijkbare producten, biedt gebruikers in de bouw, industrie, nutsbedrijven en de olie- en gassector een groter comfort, bewegingsvrijheid en directe blokkering bij een val.

“Wij zagen een groeiende behoefte aan een lichtgewicht, volledig scherpkant-geteste SRL, die aan de voorschriften voldoet en die werknemers in veeleisende situaties en omgevingen zou helpen zich veilig te voelen en volledig vertrouwen te hebben in hun valbeveiligingsuitrusting", aldus Corentin Barbieux, product manager van fall protection solutions voor Honeywell Safety Products, EMEA. "De vanglijn is ontworpen om werknemers één oplossing te bieden voor bescherming bij alle werkzaamheden op hoogte, ook op voethoogte."

Miller TurboLite EdgeMiller TurboLite Edge is volledig scherpkant-getest en is gecertificeerd voor werknemers met een maximumgewicht van 140 kg door het gebruik van uiterst duurzame, verstevigde banden. De vanglijn is tevens goedgekeurd voor bevestiging op voethoogte (FF2) om werknemers te beschermen die het risico lopen om over een rand te vallen, maar niet kunnen kiezen voor een hoger verankeringspunt (FF1 of FF0). Een snelblokkering zorgt voor een verminderde valafstand, wat met name belangrijk is, wanneer er weinig verticale speling is.

Overige unieke kenmerken zijn twee wartels, een aan de behuizing en de andere geïntegreerd in de aluminium verankeringsconnector, waardoor gebruikers zich tijdens hun bewegingen niet beperkt voelen. De wartels voorkomen het verdraaien van de banden en nemen daardoor elk risico weg dat het aantrekmechanisme blokkeert, wanneer het in werking wordt gesteld.

Door de musketon met draaisluiting aan de bovenkant kan de SRL snel en gemakkelijk aan een harnas worden bevestigd. Bovendien stelt de aanwezigheid van een duidelijk zichtbare valbeveiligingsindicator op de banden zowel de gebruiker als de veiligheidsmanager in staat om gemakkelijk te achterhalen of een systeem aan een val werd blootgesteld.

Miller TurboLite Edge is gecertificeerd volgens EN360:2002 en voldoet aan alle tests VG11.060 (rand), VG11.062 (140 kg) en VG11.085 (FF2).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo