Verlichting

Licht je interieur op met de nieuwe lampdesigns van Fritz Hansen

Licht je interieur op met de nieuwe lampdesigns van Fritz Hansen
Dit najaar lanceert Fritz Hansen nog twee nieuwe verlichtingsproducten, naast de Concert & Kaiser Idell die voor de zomer uitgebracht werden. Oneline, een samenwerking tussen Fritz Hansen en de Deense kunstenaar Kasper Friis Kjeldgaard ziet het licht, samen met twee nieuwe Kaiser idell lampdesigns, nu in matzwart en messing als hang- of vloerlamp.

ONELINE - A LINE OF LIGHT

Oneline is een minimalistisch, maar toch zeer gedetailleerd ledverlichtingsarmatuur. Dit product is het resultaat van de eerste stappen van de Deense kunstenaar Kasper Friis Kjeldgaards in het productontwerp. Met dit design verwijst hij duidelijk naar het werk van Poul Kjærholm: een focus op zuivere vormen zonder compromissen te maken op vakmanschap, gefabriceerd met mooie, natuurlijke materialen.

“Oneline is niet alleen een minimalistisch designvoorwerp, het is ook het resultaat van voortdurend onderzoek naar thema’s zoals gewicht, wrijving en rotatie. Het resultaat is een functionele, alledaagse lamp”, zegt Kjeldgaard over zijn ontwerp.


Licht je interieur op met de nieuwe lampdesigns van Fritz Hansen
Het strakke lichtsnoer hangt aan geleidende, zilverkleurige draden en verlicht zo elke ruimte op een elegante manier. Oneline is verkrijgbaar in roestvrij staal, geborsteld messing of staal met zwarte PVD-coating. Gepolijst messing beslag maakt het ontwerp compleet. Dit duurzame ledlicht kan je dimmen en perfect instellen op je ruimte, of je nu kiest voor diffuus licht, dan wel voor taakverlichting. Met de 360°-rotatiefunctie kan je het licht richten waar je maar wilt. Of het nu gaat om een boekenkast, een aanrecht, een hal of een bureau, Oneline verlicht elke ruimte met elegantie en gemak.

“Iets creëren dat eenvoudig lijkt, is altijd het meest complex om te maken. Ik ben dan ook erg trots om te zien hoe Oneline zo dicht aanleunt bij het DNA van Fritz Hansen, maar tegelijkertijd ook ruimte geeft aan mijn eigen designtaal en oeuvre. Ik hecht er veel belang aan dat balans, eenvoud en gewicht altijd een grote rol spelen in mijn werk en dat doet het ook in Oneline.” voegt Kjeldgaard toe.


Verkrijgbaar in de winkel vanaf september 2022.
  • Prijs excl. btw: €669
  • 86,4 cm / 23” lang
  • Ø1,6 cm / Ø0,6”

Licht je interieur op met de nieuwe lampdesigns van Fritz Hansen

KAISER IDELL - DAG IN DAG UIT MODERN

De Kaiser idell lamp is nu ook beschikbaar in matzwart en messing, en vormt een synthese van tijdloos Bauhausdesign en moderne Scandinavische kenmerken.

De Kaiser idell serie, in de jaren 1930 ontworpen door zilversmid Christian Dell, is het toonbeeld van Bauhausdesign: uitgelezen materialen in combinatie met precisietechniek is een sterk huwelijk van gestroomlijnde esthetiek en duurzame functionaliteit. Twee opvallende ontwerpen uit deze serie zijn nu beschikbaar in matzwart met messing details, als sta- of als hanglamp.

De Kaiser idell 6580-F staande lamp en de Kaiser idell 6631-P hanglamp worden moderne meesterwerken dankzij een opvallende combinatie van matzwarte lak en messing beslag. De sobere afwerking wordt ondersteund door details in gepolijst messing die voor een warme elegante uitstraling zorgen en tegelijk de minimalistische vormen en technische details van de ontwerpen accentueren. Beide ontwerpen fleuren ruimtes op met hun eigentijdse kleuren, gestroomlijnde silhouetten en sfeervolle gloed. Deze vernieuwde ontwerpen passen in elk hedendaags interieur en bewijzen daarmee dat geweldig design voor eens en voor altijd modern blijft.

Verkrijgbaar in de winkel en online vanaf 6 september 2022.
  • 6580-F: Prijs excl. btw €776
  • 6631-P: Prijs excl. btw € 312

Licht je interieur op met de nieuwe lampdesigns van Fritz Hansen

Ook interessant