Deense designklassiekers krijgen een hedendaagse toets

8 juli 2021 Bron: oona Antwerp
Deense designklassiekers krijgen een hedendaagse toets
De tafelcollectie van Fritz Hansen en twee van de meest iconische ontwerpen van Arne Jacobsen – the Egg Chair en the Swan Chair – maken hun terugkeer met enkele opvallende nieuwe kleuren voor het onderstel. De nieuwe kleuren werden ontwikkeld in samenwerking met Fritz Hansen en geven de Deense designklassiekers een hedendaagse toets.

The Super-Elliptical, the Super-Circular, Circular en Rectangular-tafels zijn nu beschikbaar met een onderstel met poedercoating in de kleuren White, Black, Nine Grey, Warm Graphite, Silver Grey en Brown Bronze. De tafels staan garant voor stijl en functionaliteit. Ze passen perfect in een hedendaagse woning en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met alle stoelen van Arne Jacobsen.

“Met deze nieuwe kleuren wilden we een moderne omgeving creëren door enkele van onze meest geliefde designklassiekers te combineren met onderstellen in een strakke en hedendaagse look,” zegt Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen.
Als aanvulling op deze lancering, werden twee van de grootste successen van Jacobsen, the Swan Chair en the Egg Chair, opnieuw uitgebracht met een nieuw onderstel in Black, Warm Graphite, Silver Grey en Brown Bronze.

Deense designklassiekers krijgen een hedendaagse toets
Deze heruitgave opent een breed scala aan nieuwe mogelijkheden. De nieuwe kleuren in combinatie met de originele organische rondingen, creëren een opmerkelijke en uitgesproken look die elke ruimte meer karakter zal geven.

In 1958 ontwierp Arne Jacobsen the Swan Chair en the Egg Chair voor de lobby’s en lounges van het SAS Royal Hotel in Kopenhagen. Als een echte beeldhouwer gaf Jacobsen the Egg Chair zijn perfecte vorm door te experimenteren met klei in zijn garage. Tegenwoordig wordt het model wereldwijd erkend als één van de grootste successen van de legendarische carrière van Jacobsen en als een monumentaal staaltje Scandinavisch vakmanschap. Een andere designklassieker, the Swan Chair, heeft geen enkele rechte lijn. Hierdoor heeft de stoel een zeer organische vorm met een zachte look, ondanks zijn eenvoud en de sterke architecturale aantrekkingskracht. Arne Jacobsen was een visionair voor Deens design en begon zijn samenwerking met Fritz Hansen in 1934. Hij ontwierp talloze iconische werken, waaronder the Egg Chair, the Swan Chair, de Series 7 en Dot. Zijn ontwerpen schreven wereldwijd geschiedenis voor Deens design.

Deense designklassiekers krijgen een hedendaagse toets

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo