Fritz Hansen doet jubileumheruitgave van Carimate stoel

6 oktober 2020 Bron: Oona
Fritz Hansen doet jubileumheruitgave van Carimate stoel
Ter ere van de 100ste verjaardag van Vico Magistretti (1920 - 2006) lanceert Fritz Hansen een jubileumeditie van de Carimate leunstoel. De gedurfde persoonlijkheid en gedetailleerde constructie maken van deze jubileumheruitgave een bijzonder exemplaar.

De leunstoel is een eerbetoon aan Vico Magistretti die in 1959 de originele rode stoel ontwierp voor de golfclub Carimate in ItaliŽ. De verfijning en details maken deze jubileumuitgave van Fritz Hansen een uitzonderlijk ontwerp.

'De Carimate is een bijzondere stoel met veel uitstraling en persoonlijkheid. Vico Magistretti maakte met dit ontwerp een moderne klassieker. De stoel is sterk alleen of rond een eettafelí, zegt Christian Andresen, hoofd Design van Fritz Hansen.

Elke stoel is individueel genummerd voor authenticiteit en duurzaamheid. Een messing plaatje onder elke stoel markeert dit unieke nummer.

Carimate stoel - Fritz Hansen
De vlaggenlijnzitting is geÔnspireerd op de oorspronkelijke strozitting, die de authentieke esthetiek eer aandoet zonder het organische verval te riskeren dat gepaard gaat met natuurlijk stro. Fritz Hansen heeft voor de vlaggenlijn Europees, GGO-vrij vlas gebruikt. Om de mooie, organische zitting te creŽren, werd 110 meter met de hand geweven.

Het kader is gemaakt van FSC-gecertificeerd beukenhout, wat betekent dat het afkomstig is uit bossen die duurzaam worden beheerd.
Voor meer comfort zijn kleine veranderingen in de zithoogte en het ontwerp van de rugleuning aangebracht.
De stoel is verkrijgbaar in rode en zwarte lak om de vorige versies van het design eer aan te doen.

Dit eerbetoon aan Magistretti is een decoratieve 'must-have' voor verzamelaars en liefhebbers van Magistretti-design.

De Carimate zal vanaf 6 oktober in de winkels beschikbaar zijn, ter ere van Magistretti's jubileum.

Carimate stoel - Fritz Hansen

OVER DE ONTWERPER

De Italiaanse ontwerper Vico Magistretti (1920 - 2006), geboren in een familie van opmerkelijke Milanese architecten, was streng in zijn filosofie: er is geen excuus voor slecht design.

Hij werd ťťn van de grondleggers van Italiaans design genoemd en werd alom geroemd om zijn experimentele en toch opvallend harmonieuze werk, dat varieerde van strak, hoog conceptmeubilair tot fijn afgewerkte architectonische gevels.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo