Meubelen

Flexibel wonen zit in de lift: Belgische verkoop modulaire zetels bijna verdubbeld!

Flexibel wonen zit in de lift: Belgische verkoop modulaire zetels bijna verdubbeld!
Modulaire meubels zijn duidelijk in trek bij de Belg. Bij het Deense designmerk Sofacompany gingen er bijna dubbel zoveel modulaire zetels (stijging van 87%) over de Belgische toonbank tegenover vorig jaar. Een flexibel interieur blijkt dan ook de perfecte match met onze hedendaagse levenstijl. Zo verhuizen we meer dan ooit en willen we ook de stijl en expressie van ons interieur blijven veranderen.

"Hoewel heel wat Belgen het concept van een modulaire zetel nog niet kennen en ze vaak al een andere sofa op het oog hebben, gaan ze toch vaak overstag bij een bezoekje aan één van onze showrooms", licht Soner Akay, marketing manager Sofacompany Benelux toe. "Terwijl we in periode juli 2017 - juli 2018 slechts 11 modulaire zetels verkochten in België, noteerden we een jaar later al een significante stijging met 49 verkochte exemplaren. Dit jaar werd dit aantal bijna verdubbeld en gingen er maar liefst 92 items over de toonbank." Modulaire meubels lenen zich dan ook uitstekend voor makkelijke make-overs maar zijn ook perfect als je wat kleiner woont. Een compacte hoekzetel of een U-vorm creëren, bepaalde modules verplaatsen of toevoegen...met deze flexibele pareltjes kan je alle kanten op. Check hieronder onze selectie en oordeel zelf welk modulair meesterwerkje een plekje verdient in jouw stulpje!

Meer armslag met Ellis

De zachte, afgeronde vormen van Ellis staan prachtig in contrast met de strakke metalen pootjes. Maar Ellis is vooral een modulair mirakel: dit manusje-van-alles stel je op als 3-zitter, hoekzetel, chaise longue of als U-zetel! Bovendien maakt de nieuwe verplaatsbare armleuning het zelfs mogelijk om de sofa in elke richting te gaan uitbreiden. Baby op komst? Van vrijgezel tot nieuw samengesteld gezin? Of gewoon ‘meer’ zetel nodig om je grotere woning te vullen? Flexibele Ellis ontvangt elk nieuwtje met open armen.
Het gebruik van HR-foam en nosag veren maakt de zetel bovendien even comfortabel als duurzaam.

Zwicht jij voor de modulaire (verleidings)manoevres van Alfred?

Sta jij ook vaak te popelen om je huis opnieuw te re-stylen? Alfred biedt je voldoende afwisselingsmogelijkheden én tegelijkertijd speel je op zeker door het klassieke design. De karakteristieke details, zoals de knopen in de rugleuning en de vernieuwde zwarte, metalen poten maken deze modulaire zetel tot een tijdloze eyecatcher voor je interieur. Alfred is bovendien naast lichtgroen vanaf nu ook beschikbaar in oudroze (Danny Dustry Rose) en donkerblauw velours (Velour Lux Navy).
Welke kleur je voorkeur ook heeft, dit veelzijdig model kan voor élke kamer gecombineerd worden!

Voor kleine en grotere bubbels: Nora creëert je ideale staycation cocon!

Anderhalve meter afstand houden? Social distancing vormt zelfs geen probleem meer in een sofa als je Nora aan de haak slaat. Deze modulaire sofa kan je namelijk zo groot maken als je zelf wil! Met de afzonderlijke modules creëer je een lange, uitgerokken en elegante S-vorm of een traditionele rechte driezit met lichtjes gebogen uiteindes... zelfs een a-typische cirkel is een optie! De mogelijkheden van dit curvy model in fluweelachtige grijsblauwe chenille zijn eindeloos.

Belgische verkoop modulaire zetels bijna verdubbeld!
Nora

Dane: de flexibele fashionqueen

Dane is een robuuste maar elegante modulaire zetel met een eenvoudige, strakke uitstraling. De zacht afgeronde zitting nodigt uit om op deze sofa te relaxen. De verschillende modules en stoffen maken het mogelijk om een unieke zetel samen te stellen, afgestemd op jouw woning en wensen. De Dane modules zijn gestoffeerd met exclusieve textielsoorten die prettig aanvoelen: corduroy, boucle en velours.

Modulaire metamorfoses in je huis met Vincent

Vincent in beige velours (Velour Matt Beige) is een modulair wonder dat zowel past in een gigantische zitkamer als in een klein bureau. Door zijn luxueuze en strakke look met een knipoog naar Italiaans design valt iedereen meteen in zwijm voor deze natural beauty. Ondanks zijn robuuste uiterlijk, is Vincent een zachte bank met donzige kussens. De smalle en rechte pootjes in metaal zorgen voor een luchtige en moderne look. In deze modulaire sofa zit je trouwens wat lager en dieper dan je van Sofacompany gewend bent. Verrassen doet Vincent echter vooral met zijn flexibiliteit waardoor je interieur avonturen kan blijven beleven! Welk modulair meesterwerkje kies jij?