Op Sahara safari vanuit je luie zetel

5 mei 2020 Bron: Sofacompany
Op Sahara safari vanuit je luie zetel
Vivica
Onze wanderlust zullen we dit jaar wellicht nog even in toom moeten houden maar gelukkig neemt Sofacompany je deze zomer mee op een luxueuze ‘Sahara safari’. De glooiende woestijnlandschappen en aardse kleuren vormden de inspiratiebron voor een gloednieuwe collectie. Flexibele en modulaire meubels met zachte, organische vormen in natuurtinten brengen je meteen tot rust. Sluit je ogen en dein rustig mee op het ritme van een kameel...

Fata morgana of een écht luilekker-land?

Je lichaam wordt zachtjes heen en weer gewiegd terwijl je wordt omringd met een uitgestrekt, gouden zandlandschap...Het is precies dat relaxte gevoel van een kameelritje in de Sahara waar Sofacompany op mikt met de nieuwe zomercollectie. Designs in kalme aardetinten en zachte, curvy lijnen - geïnspireerd op de glooiende woestijn heuvels - maken je helemaal zen. De comfy, ultra-diepe zetels nodigen je uit om languit op te gaan liggen en vervoeren je meteen naar luilekker-land. Voelt ook een beetje als reizen, toch? Dus relax en droom weg want het is het ideale vaccin tegen wanderlust!

Otis, een kleine oase van rust

Hoewel het landschap in de woestijn wel oneindig lijkt, worden onze leefruimtes en woningen almaar kleiner. Met de small living trend in het achterhoofd ontwierp Sofacompany een old school fauteuil die feilloos past in het kleinste stulpje. Bovendien lijkt Otis met zijn ronde, organische vorm je wel gezellig te willen omarmen. De smalle pootjes maken het design nog schattiger waardoor je je maar al te graag in zijn armen nestelt met een goed boek. De unieke kleurencombinatie van het zacht beige frame rond het grijze zitvlak maken dit design nog specialer. De Otis zit én oogt met andere woorden véél beter dan die plastieken strandstoel waarop je normaal gezien deze zomer je boeken zou lezen. Verwen jezelf dus maar lekker met vakantievoer in een Deense design zetel.

Otis van Sofacompany
Otis

Douglas in ‘pocketformaat’: een paradijs voor drie

De populaire Douglas vierzitter is eindelijk beschikbaar als driezit! Heel wat Sofacompany fans die wat kleiner wonen, stonden te popelen om deze versie in hun interieur te integreren. Mister Popular heeft een klassieke, zachte look met een vierkant frame en gezellige kussens. De discrete houten pootjes maken het design luchtig ondanks de grootte van de sofa. De enige vraag die nog rest is.. kan Douglas jou best verleiden in zijn bruin (Agnes Brown) of petrolblauw (Sorrento Steel Blue)kostuum? Met dit knap vakantielief creëer je in elk geval een prachtig paradijs bij jou thuis.

Douglas van Sofacompany
Douglas

Spannende staycation met Vincent: modulaire metamorfoses

Sofacompany speelt met haar modulair design meer en meer in op onze nood aan flexibel wonen. Zo verhuizen we sneller en staan we vaak te popelen om ruimtes opnieuw te re-stylen. Met de nieuwe Vincent in beige velours (Velour Matt Beige) kan je verschillende kanten uit waardoor dit modulaire wonder zowel past in een gigantische zitkamer als in een klein bureau (check de lifestylebeelden HIER). Door zijn luxueuze en strakke look met een knipoog naar Italiaans design valt iedereen meteen in zwijm voor deze natural beauty. Ondanks zijn robuuste uiterlijk, is Vincent een zachte zetel met donzige kussens. De smalle en rechte pootjes in metaal zorgen voor een luchtige en moderne look. In deze modulaire zetel zit je trouwens wat lager en dieper dan je van Sofacompany gewend bent. Verrassen doet Vincent echter vooral met zijn flexibiliteit waardoor je tijdens de zomervakantie tal van (interieur) avonturen kan beleven.

Vincent van Sofacompany
Vincent

Viveca: weekendje vakantiehuis met vrienden?

Nog zo'n modulair mirakel uit de nieuwe zomercollectie van Sofacompany is Viveca. Deze hoekzetel kan je namelijk in een vingerknip transformeren naar een dubbel sofabed waarin je 's avonds lekker languit kan tv kijken met je lief. Maar Viveca is ook ideaal als je vrienden wil laten overnachten wanneer een feestje bij je thuis (weer ;-)) eens uitloopt. Dat Viveca nauwe familiebanden heeft met Vincent is duidelijk te merken want zowel de beige velour stof, de rugzitting, kussens en pootjes zijn precies hetzelfde. Enkel de functie en afmetingen zijn anders. Precies door die ruimere afmetingen kan je dit modulaire meubel ombouwen tot een comfortabel bed voor twee. Kans is groot dat je deze zomer nog niet naar dat vakantiehuis in het buitenland kan met je vrienden maar met Viveca tover je je living om tot een gezellig privé-resort. Enkel nog een zonnig weekend uitpikken en je gaat op staycation met je besties!

Viveca van Sofacompany
Viveca


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo