“De twee statige herenhuizen van de voormalige stadsbrouwerij ‘De Blauwen Oijvaert’, op de hoek naast het oude ziekenhuis en de Brusselsestraat, zijn nu volledig gerenoveerd. Ze hebben plaats gemaakt voor negen appartementen. Achter het gebouw ligt een binnenplein met nog een nieuw woonproject, dat eveneens negen huishoudens mag verwelkomen. Het is leuk om te zien hoe het harde werk van de voorbije jaren nu ook echt vorm krijgt.”
Erik Van Hoof, CEO Resiterra
“De nieuwe bewoners zullen op termijn een omvangrijke community vormen, pal in het Leuvense stadscentrum. Reken daarbij nog eens de komst van een nieuwe podiumkunstenzaal, het nieuwe HistarUZ-museum, de Welzijnstoren met eerstelijnszorg, kleine handelszaken, duurzaam openbaar vervoer, het grote stadspark langs een opengelegde Dijle, erfgoed in een nieuw kleedje, … En je beseft dat deze voormalige stadskanker transformeert naar een bruisende stadsomgeving. Helemaal in lijn met de toekomstvisie van het Leuvense stadsbestuur, waarbij we zoveel mogelijk verloederde locaties zinvol herontwikkelen tot aangename, leefbare stadsdelen.”
Carl Devlies, schepen ruimtelijk beleid en gebiedscoördinatie stad Leuven
“Voor handelaars is locatie ontzettend belangrijk, ook voor een juwelier. Een juweel koop je niet alle dagen, maar bij die speciale levensgebeurtenissen waar dat wel het geval is, moeten de mensen mijn zaak direct weten zijn. Daarom koos ik ervoor om mijn winkel te verhuizen naar de Brusselsestraat. Daar passeert immers veel in- en uitstroom van bewoners uit de gemeenten die naast Leuven liggen, zoals Herent of Bertem. Hetzelfde geldt voor de vele bewoners van de Hertogensite: die zullen natuurlijk ook vaak voorbij mijn winkel passeren. Bovendien was de komst van de podiumkunstensite voor mij een zeer belangrijke voorwaarde: als ontwerper is het extra interessant om in het nieuwe culturele hart van de stad te liggen.”
Isabelle Vanlaere, zaakvoerder van de gelijknamige juwelierszaak