Nieuwbouw

Letselschade op de bouwwerf. Wat nu?

Letselschade op de bouwwerf. Wat nu?
U heeft ongetwijfeld weleens gehoord van de term letselschade, maar wat is dat nu precies en wanneer heeft u recht op schadevergoeding bij letselschade? U bent aan het verbouwen en stomweg wordt u geconfronteerd met een werfongeluk. Wat nu? De bouwsector wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Veiligheid op de werk is en blijft daarom een hot issue.

Van letselschade is sprake wanneer iemand door een voorval of ongeval lichamelijk en/of geestelijk letsel oploopt en daardoor schade ondervindt. Het ongeval kan door eigen toedoen of door iemand anders zijn veroorzaakt.

Werkongeval

Een ongeluk op e bouwwerf heeft vaak ingrijpende gevolgen. Behalve dat u moet herstellen van het letsel zelf, weet u in veel gevallen ook niet zeker of u wel (volledig) terug aan het werk kunt. Aansprakelijk stellen van uw werkgever voor het bedrijfsongeval is noodzakelijk om bijvoorbeeld medische kosten en aanpassingen aan uw woon- en werksituatie te kunnen opvangen. Pals Letselschade helpt u bij het verhalen van een rechtvaardige schadevergoeding na een arbeidsongeval. Onze letselschadespecialisten stellen zich faciliterend op en trachten samen met de wederpartij tot de best mogelijke oplossing te komen.

De werkgever aansprakelijk

Een eerste stap naar een schadevergoeding is om de werkgever aansprakelijk te stellen voor de geleden en te lijden schade. In Nederland zijn de meeste werkgevers verzekerd voor een bedrijfsongeval van een medewerker, maar dat hoeft helaas niet altijd te betekenen dat werkgever en verzekeraar zich ook direct coöperatief op zullen stellen. De onderlinge verhoudingen kunnen bovendien in het verdere juridische traject onder druk komen te staan. Daarom is het inwinnen van advies bij een in letselschade gespecialiseerde partij zo belangrijk.

Wat kan een letselschadespecialist voor u doen?

Pals Letselschade behartigt uw belangen in uw letselschadezaak en maakt zich sterk voor een rechtvaardige schadevergoeding na het bedrijfsongeval. Uw letselschadespecialist staat u bij gedurende de procedure, helpt u de schadevordering te onderbouwen, komt op voor uw belangen, en is de contactpersoon richting de wederpartij. Kort gezegd neemt Pals Letselschade u zo veel mogelijk zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op emotioneel en fysiek herstel.

Direct hulp bij letselschade na een arbeidsongeval?

Heeft u letsel opgelopen door een arbeidsongeval? Wij beoordelen gratis en vrijblijvend de haalbaarheid van uw letselschadezaak tijdens een persoonlijke intake. En bij een positieve beoordeling kunnen wij uw zaak meteen verder in behandeling nemen. Onze letselschadespecialist zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft. Voor direct contact over uw letselschadezaak belt u 0800 – 899 85 33 (ma t/m vr 8:30-21:30). Ons intake-team staat klaar om al uw specifieke vragen te beantwoorden.

De Letselschade Raad

Voor een slachtoffer van letselschade is het moeilijk om verschillende letselschadebureaus te vergelijken en op hun merites te beoordelen. De Letselschade Raad beoordeelt en controleert daarom gecertificeerde letselschadespecialisten en letselschade-advocaten, met als doel transparantie te vergroten en kwaliteit te verhogen. Aangesloten letselschadespecialisten werken volgens de strikte richtlijnen van de Letselschade Raad, waaronder de Gedragscode Behandeling Letselschade (GBL) en de Gedragscode Medische Aansprakelijkheid (GMA). De Letselschade Raad houdt toezicht op het volgen van deze richtlijnen en jaarlijks wordt Pals Letselschade gecontroleerd op het waarborgen van de regels.

Ook interessant