Verbouwen

Lenteschoonmaak: vergeet de buitenkant van je woning niet!

Lenteschoonmaak: vergeet de buitenkant van je woning niet!
De lente is in het land. En dat betekent maar één ding: tijd voor de grote lenteschoonmaak! Velen zijn echter zo druk in de weer met de schoonmaak binnenin hun woning, dat ze de buitenkant uit het oog verliezen. Een cruciale fout als je het ons vraagt! Om het uitzicht en de staat van je gevel te behouden, is een grondige gevelreiniging na de barre wintermaanden een absolute must.

Waarom een gevelreiniging zo belangrijk is

De buitengevel van je woning krijgt veel te verduren. Regen, wind en vuildeeltjes zorgen ervoor dat algen en mossen zich beginnen vasthechten op je woning. Naast de groene uitstraling die ze je gevel geven, kunnen ze ook flink wat schade toebrengen. Mossen en algen houden namelijk vocht vast, waardoor er op termijn scheurtjes in de gevel kunnen ontstaan. Die scheurtjes kunnen op hun beurt tot lekkages en andere vochtproblemen leiden.

Nee tegen de hogedrukreiniger!

Velen grijpen automatisch naar de hogedrukreiniger zodra ze groene aanslag op hun gevel merken. Maar die doet eigenlijk meer kwaad dan goed. Een gevel van dichtbij onder hoge druk afspuiten, maakt je gevelsteen poreuzer. Daarnaast kunnen je voegen ernstig beschadigd raken en kan je gevelsteen verkleuren.

Lenteschoonmaak: vergeet de buitenkant van je woning niet!

Ja tegen stoomreiniging onder lage druk!

Door de vele risico’s van een hogedrukreiniger, laat je je gevel best professioneel reinigen door experts, zoals Mos Protect. In plaats van harde, schadelijke stralen gebruiken zij stoom van 120°C à 160°C. De hete condens wordt onder lage druk tegen de muur gespoten. Zo komt het vuil en het mos heel snel los zonder dat je gevel iets van schade lijdt.

Mos Protect, jouw partner tijdens de lenteschoonmaak

Mos Protect heeft al jaren ervaring bij de ontmossing en reiniging van gevels, daken en terrassen. Wist je trouwens dat je naast een grondige reiniging ook bij hen terecht kan voor een bijkomende hydrofuge? Hydrofuge maakt je gevel, dak of terras maximaal waterafstotend, waardoor algen- en mosgroei sterk vertraagd wordt.

Maak gratis een afspraak met een expert van Mos Protect om de mogelijkheden voor jouw woning te bekijken!