Verbouwen

Hoe werkt gevelreiniging en wat levert het jou op?

Hoe werkt gevelreiniging en wat levert het jou op?
De laatste jaren is het een trend om te investeren in je woning. Je gevel is een belangrijk onderdeel van de woning. Het is dus belangrijk deze goed te onderhouden. In dit artikel zal je meer te weten komen over de werking van gevelreiniging en wat het jou kan brengen.

De werking van gevelreiniging

Gevelreiniging is het snelste gevelwerk. Het reinigen duurt gemiddeld 1 á 2 dagen en zal je woning weer een nieuwe frisse uitstraling geven. Door je gevel te laten reinigen zal het vuil van je woning verwijderd worden. Er zijn verschillende soorten gevelreiniging voor de verschillende soorten vuil op je gevel. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen, het is daarom noodzakelijk om dit te vooraf goed te bespreken met een specialist uit jouw regio.

Verschillende soorten reinigingstechnieken

Er zijn verschillende soorten reinigingstechnieken voor je gevel. Eén hiervan is zandstralen. Zandstralen is de meest voorkomende techniek van gevelreiniging. Met deze techniek wordt er zand met hoge druk tegen de muur gespoten, wat het vuil zal doen verwijderen. Met deze techniek moet je uitkijken voor beschadigingen aan je gevel. Het zand gaat zo hard dat het beschadiging kan opleveren bij poreuze muren. Hiervoor is er een speciale softblaastechniek ontwikkelt waardoor je poreuze muren toch kan zandstralen. Andere manieren van gevelreiniging zijn nevelstralen en vochtstralen. Nevelstralen wordt vaak toegepast op waardevolle gevelelementen. Met nevelstralen heb je minder kans op gevelbeschadiging omdat er met lage druk tegen de muur wordt aangespoten. Bij vochtstralen wordt er een mengsel van zand en water op de gevel gespoten. Het water zorgt ervoor dat de zandkorrels minder hard op de gevel slaan. Met de reiniging wordt alleen het vuil oppervlakkig verwijdert.

Andere reinigingsmethode

Naast de verschillende straal methodes zijn er ook nog twee andere opties. Je hebt de keuze uit stommelingen en chemische gevelreiniging. Stommelingen is milieuvriendelijk. Het enige middel wat hiervoor wordt gebruikt is stoom. Deze methode wordt vooral gebruikt om minder hardnekkig vuil te verwijderen. De stoom wordt met hoge druk op de buitenmuur geblazen met een stoomgenerator of hogedrukreiniger. Tijdens chemische gevelreiniging worden chemische stoffen met een borstel of vernevelaar aangebracht op de gevel. Als de chemische stoffen op de muur zitten wordt het onder hoge druk afgespoten met warm water. Soms wordt de muur nog een keer opgespoten met een middel die de chemische stof neutraliseert.

Wat levert het jou op?

Gevelreiniging is de snelste vorm van gevelwerken en geeft jouw woning een frisse uitstraling. Wanneer jij je gevel goed laat onderhouden geef jij vocht niet de kans niet de kans om jouw leefklimaat aan te tasten. Jouw leefklimaat kan aangetast worden door te vochtige muren, hierdoor trek je ongedierte en schimmels aan. Daarnaast zal door gevelreiniging je woningwaarde behouden blijven en heeft het een positief effect op je energierekening. Door je gevel te laten reinigen wordt de gevel minder snel aangetast en zal het goed beschermen tegen alle soorten weersinvloeden.

Geïnteresseerd in gevelreiniging?

Door offertes te vergelijken bij Solvari kom je in contact met een specialist bij jou in de buurt. Deze geeft jou geheel gratis en vrijblijvend advies over het maken van de beste keuze betreft gevelreiniging.

Ook interessant