Laureaten voor het Beste Bouwteam Limburg 2017 zijn bekend

  BE   3 mei 2017 Bron: Bouwunie
Laureaten voor het Beste Bouwteam Limburg 2017 zijn bekend
Elk jaar organiseert Bouwunie Limburg, samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector, een wedstrijd waarbij verschillende bouwteams streven voor de titel van ‘Het Beste Bouwteam’. De winnaar gaat aan de haal met een heuse promotiecampagne in de regionale pers.
De laureaten van 2017 werden afgelopen vrijdag bekendgemaakt.

Een goede samenwerking tussen de bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers is van cruciaal belang in de bouwsector. Werken in teamverband leidt tot een beter voorbereide uitvoering en dus een daling van faalkansen. De uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede.

Bouwunie Limburg wil met dit project vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector en het werken in bouwteam promoten. Een team bestaande uit echte teamspelers die ook oog hadden voor gemeenschappelijke kostencalculatie en milieuvriendelijkheid. Een verantwoordelijk team met inzicht, kwaliteit en talenten.

Tom Preuveneers, afgevaardigde van de Orde van architecten en tevens juryvoorzitter wordt bijgestaan door vertegenwoordigers van de ingenieursvereniging ie-net, Vlaamse Beroepsvereniging Van Veiligheidscoördinatoren en Nationale architectenvereniging Limburg. Ook Bouwinnovatie, Bouwkroniek, RiskSolutions, Concentra en LWB nemen deel aan de jurering.

De 3 laureaten voor ‘Het Beste Bouwteam 2017’ zijn:

Het bouwteam van het project ‘De Mispelaer’ te Maasmechelen, met als bouwheer Janssen Aannemingen nv. Een volledige nieuwbouw met assistentiewoningen en een grote commerciële ruimte (zie foto bovenaan het artikel).

Het bouwteam van het project ‘Residentie Zavelplein’ te Genk. Dit betreft de volledige renovatie van de slecht geïsoleerde gevelschil samen met de schuine daken en de betonblok-gevels, met als bouwheer de Vereniging van MedeEigendom Zavelplein.

Laureaten voor het Beste Bouwteam Limburg 2017 zijn bekend

Het bouwteam van het project ‘Woonzorgcampus Vinkenbosch’ te Kermt. Bouwheer Senior Living group nv stond in om het reeds bestaande terrein te voorzien van een nieuw gebouw.

Laureaten voor het Beste Bouwteam Limburg 2017 zijn bekend

Het bouwteam dat instond voor de renovatie en uitbreiding van La Bottega te Hasselt, werd vorig jaar uitgeroepen tot Het Beste Bouwteam 2016. Op 23 mei 2017 weten we wie hen zal opvolgen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo