Architectuur

Laureaten Architectuurprijs Leuven zijn bekend

Stéphane Beel Architecten is dubbel winnaar van de Architectuurprijs Leuven 2012. Dat bleek vanavond toen de stad Leuven in het museum M de laureaten bekend maakte en opnieuw het beste gebouw met haar vierjaarlijkse architectuurprijs bekroonde. De genomineerde projecten werden beoordeeld door niet één maar drie afzonderlijke jury’s, een vakjury, een ambtelijke jury en een publieksjury, precies omdat de criteria voor architecturale kwaliteit door iedereen op een andere manier worden ingevuld. Deze jury’s loofden elk een prijs uit, die €2.500 bedraagt, en die werd toegekend aan één bepaald gebouw.

Laureaten
Stéphane Beel Architecten viel in de prijzen met de zinken ziekenhuisuitbreiding van het UZL Gasthuisberg, door de vakjury als laureaat gekozen, en het museum M dat de meeste stemmen van het publiek kreeg en de publieksprijs won. Ingenieur-architecten T’Jonck-Nilis werd bekroond met een ambtelijke prijs voor zijn Openbaar Entrepot voor de Kunsten.

Bekijk hier de laureaten:

Alle zevenendertig nominaties kan je nog tot 4 november komen bekijken in de gratis antichambre van M.

PRAKTISCH
ARCHITECTUURPRIJS LEUVEN
WAAR: M - Museum Leuven / Leopold Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven WANNEER: ma 17.09 t/m zo 4.11.2012 OPENINGSTIJDEN: ma-zo 11u-18u, do 11-22u, woensdag gesloten INKOM: gratis INFO: www.stadenarchitectuur.be, www.mleuven.be

Organisatie: Stad en Architectuur vzw in opdracht van de Stad Leuven i.s.m. M - Museum Leuven

Ook interessant