Laminaatvloer als finishing touch in uw smaakvol interieur

2 september 2016 Bron: Bouw & Wonen
Laminaatvloer als finishing touch in uw smaakvol interieur
Een vloer moet de kracht, charme en schoonheid van uw huis uitstralen. Dan is het toch normaal dat er steeds meer gekozen wordt voor laminaat van topkwaliteit, die ook nog eens betaalbaar is? In vergelijking met massieve plankenvloeren of parket, wint laminaat enorm aan populariteit! Logisch, want naast een scherpere prijs en eenvoudigere plaatsing, biedt laminaat nog tal van voordelen. Vraag nu jouw gratis inspiratiegids aan en ontdek de magie van laminaat!

Laminaatvloer als finishing touch in uw smaakvol interieur!

In de woonkamer, slaapkamer, keuken of gang, laminaat komt overal tot zijn recht. Het grote voordeel van laminaat is de veelzijdigheid van het materiaal. Veel mensen kiezen voor een houtprint, maar er zijn nog veel mogelijkheden zoals natuursteen, glanzend of mat, in tegelvormÖ

De uitstraling van laminaat is dankzij technologische ontwikkelingen enorm verbeterd. De nieuwste generaties laminaat zijn niet meer te onderscheiden van een authentieke tegelvloer of houten vloer.

Het grote verschil met een echte natuursteen of houten vloer is de extreme duurzaamheid van laminaat. De buitengewone stevigheid en krasbestendigheid van een laminaatvloer is dus ideaal wanneer u kleine kinderen heeft die graag ravotten in huis.

Vraag hier je gratis inspiratiegids

Ondanks de enorme robuustheid van het materiaal, kan laminaat eenvoudig en snel geplaatst worden. Via een eenvoudig kliksysteem kan u de vloer zelf installeren, zonder gebruik te maken van lijm. Wanneer u verhuist, kan u de verschillende elementen opnieuw losklikken en meenemen naar uw volgende woonst. Op die manier kan u veel geld besparen!

Voor het onderhoud van uw laminaatvloer zijn geen dure kuisproducten of nabehandelingen nodig. De vloer is eenvoudig schoon te houden met een vochtige dweil. Je moet dus geen vrije zondagnamiddag opofferen om de vloer hygiŽnisch te houden, een echte luxe dus.

Wie van echte luxe houdt, kan laminaat combineren met vloerverwarming of een geluiddempende ondervloer. Op die manier wordt het geluid van naaldhakken volledig onderdrukt.

Ten slotte kan laminaat een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voorleggen, zeker in vergelijking met echte natuursteen, massief hout of parket. Zo kost de lijm van parket meestal al meer dan het volledige kostenplaatje van een laminaatvloer. Dankzij het eenvoudige kliksysteem, kan ook de prijs van de benodigde ondervloer gedrukt worden.

Wanneer we kijken naar het totaalplaatje, begrijp je meteen waarom laminaat zo populair is!

Vraag vrijblijvend meer informatie bij DíHondt Interieur, al generaties lang uw Belgische interieuspecialist. Laminaat op maat; waterbestendig laminaat, laminaat met houtprint of met een tegellook, het kan allemaal.

ik wil graag meer info


Laminaatvloer als finishing touch in uw smaakvol interieur!

Laminaat, opgebouwd uit 4 lagen:

Laminaat als vloerbedekking is een composiet plaatmateriaal die opgebouwd is uit 4 verschillende lagen. De 4 verschillende lagen worden in de fabriek onder hoge druk op elkaar geperst. Op die manier wordt de stevigheid en veelzijdigheid verkregen die niet mogelijk is bij enkelvoudige materialen.

De onderste laag bestaat uit de hoogwaardige kunststof, melamine. Deze laag is essentieel omdat het de andere lagen beschermt tegen opkomend vocht en waterinsijpeling. Daarnaast wordt ook de stabiliteit verzekerd, vandaar de naam balanslaag.

De tweede laag, de kernlaag, is een vezelplaat waarbij de houtvezels onder hoge druk in elkaar zijn geperst. Deze hoge dichtheid (> 80% hout) zorgt voor de buitengewoon sterke structuur van laminaat.

De dessinlaag is wat consumenten te zien krijgen bij laminaat. Deze decoratieve laag bestaat uit bedrukt, gelamineerd papier waarop een print naar keuze staat. Regelmatig wordt gekozen voor een print van houtstructuur.

De bovenlaag is verantwoordelijk voor de bijzondere duurzaamheid van laminaat. Daarboven houdt deze laag de vloer hygiŽnisch, want ze voorkomt het verspreiden van ziektekiemen en bacteriŽn. De toplaag bestaat uit een mix van melamine en korund of aluminiumoxide, waardoor het laminaat hittebestendig, sterk en vocht- en slijtvast blijft.

Laminaatvloer als finishing touch in uw smaakvol interieur!

Hou je ook van een gemakkelijk te onderhouden vloer, die voordelig is voor jouw portemonnee? Twijfel dan niet en ga voor een laminaatvloer. Gemakkelijk te plaatsen en het perfecte motief dat in jouw woning past. Droom weg met de de gratis inspiratiegids van DíHondt Interieur.

Vraag hier je gratis inspiratiegidsLees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo