Laat uw energiekosten dalen met 500 euro

  BE   24 april 2019 Bron: Loxone
Laat uw energiekosten dalen met 500 euro
Hoe? Door helemaal niets te doen! Het Real Smart Home van Loxone doet dit immers in uw plaats. Ontdek hieronder vier manieren waarop uw woning automatisch zorgt voor een verlaging van uw energiefactuur.

Zet stand-by apparaten volledig uit

Apparaten in stand-by modus zijn nu eenmaal stroomvreters. Het energiebesparingspotentieel wordt heel vaak onderschat. Door bijvoorbeeld vijf apparaten uit te schakelen in plaats van in stand-by modus te houden, kunt u jaarlijks tot 100 euro aan elektriciteitskosten besparen.

In een Loxone Smart Home worden via geschakelde stopcontacten apparaten volledig uitgezet. Een extra intelligent product is ook de Loxone Smart Socket Air, deze component transformeert elk normaal stopcontact in een geschakeld stopcontact en laat eveneens energiemetingen toe.

Verlies niet langer energie door openstaande ramen

De verwarming staat op en u bent een raam of deur vergeten te sluiten? Dit is niet langer een probleem! Dankzij de Raam-en deurcontacten Air of het Vensterhandvat Air weet de woning uit zichzelf wanneer er een raam of deur openstaat en zal zij automatisch de temperatuur laten dalen. Op die manier gooit u niet (letterlijk) uw energiekosten uit het raam.

Maak gebruik van LED verlichting

Klassieke gloeilampen hebben niet alleen een kortere levensduur, ze zijn ook nog eens 80% duurder voor uw portemonnee. Wanneer u opteert voor LED verlichting, betekent dit op jaarbasis een besparing van circa 150 euro.

Bij Loxone vindt u LED verlichting terug die ook nog eens maximaal dimbaar is. Van LED spots naar plafondlampen naar stijlvolle pendellampen, Loxone biedt voor ieder wat wils.

Laat de temperatuur zakken wanneer u niet thuis bent

Een Loxone Smart Home weet wanneer u afwezig bent en zal dan automatisch de temperatuur laten dalen. Studies tonen aan dat het laten zakken van de temperatuur met 1°C een besparing van wel 10% kan opleveren. Wanneer we niet thuis zijn, mag de temperatuur uiteraard nog lager gezet worden. Uw woning doet dit automatisch voor u en zorgt zo voor een besparing van 30% op uw verwarmingskosten.

Wilt u meer weten over slimme woning? Boek dan snel één van de gratis experience tours in de enige echte Smart Home demowoning van de Benelux.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo