Duurzaam Bouwen

Laat je BEN-realisaties zien op IedereenBEN.be

Laat je BEN-realisaties zien op IedereenBEN.be
IedereenBEN.be is met meer dan 135 000 bezoekers (enkel nieuwbouw, enkel Vlaanderen!) uitgegroeid tot de site bij uitstek voor kandidaat-bouwers die nu al Bijna-EnergieNeutraal (BEN) willen bouwen. De website bevat ook een pagina waarop BEN-voorbeeldprojecten staan. Heb jij – als architect, algemeen aannemer of bouwbedrijf – een BEN-woning gebouwd en wil je jezelf als BEN-voorloper profileren? Vul dan de fiche in op www.iedereenBEN.be (klik op ‘Zij zijn al BEN’) en misschien prijkt jouw woning binnenkort ook tussen de voorbeeldprojecten.

Bouw nu al BEN

In oktober 2014 lanceerden Recticel Insulation, Isover, Wienerberger, Viessmann, Saint-Gobain Glass, Deceuninck, Renson en AXA Bank de website www.IedereenBEN.be om Vlaamse kandidaat-bouwers aan te sporen niet te wachten tot 2021, wanneer het wettelijk verplicht zal zijn, om Bijna-EnergieNeutraal (BEN) te bouwen, maar om dat nu al te doen. Gezien het belang van luchtdichting in BEN-woningen, is onlangs ook Soudal als partner toegetreden.

Op www.IedereenBEN.be loodst coach BEN kandidaat-bouwers doorheen de verschillende stappen om hun woning BEN te maken. Van 'dak en vloer', over 'buitenmuren', 'glas, ramen en deuren' , 'ventilatie' en 'verwarming en hernieuwbare energie' tot ‘luchtdichtding’. Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…

Zij zijn al BEN

Om te bewijzen dat nu al BEN-bouwen perfect haalbaar en betaalbaar is, bevat www.IedereenBEN.be onder de button ‘Zij zijn al BEN’ ook een lijst met steekkaarten en
beelden van reeds gerealiseerde BEN-woningen.

Wil jij er ook tussen staan? Vul dan de online-fiche, die je eveneens onder de button ‘Zij zijn al BEN’ vindt, volledig in. Het is voor jou als architect, algemeen aannemer of bouwbedrijf de manier bij uitstek om jezelf bij het groot publiek als BEN-voorloper te profileren.

Ook interessant