Kunst was nog nooit zo persoonlijk dankzij Samsung & Flamant

7 september 2021 Bron: Oona
Kunst was nog nooit zo persoonlijk dankzij Samsung & Flamant
Wat krijg je wanneer je de globaal gerenommeerde The Frame van Samsung combineert met de onberispelijke stijl van Belgisch interieurlabel Flamant? Kunst om u tegen te zeggen! Ieder kunstwerk verdient steevast ook een kleurrijk kader ťn dat hebben ze begrepen bij Samsung & Flamant. Om de lancering van de vernieuwde The Frame extra in de verf te zetten - letterlijk- cureerde Flamant maar liefst 128 kaderkleuren, zodat je jouw TV volledig naar je eigen smaak en interieur kan personaliseren. Hedendaagse kunstenaar Kevin Douillez nam dan weer zín verfborstels in de aanslag om de nieuwe The Frame te eren met unieke schilderijen.

De TV voor design lovers

In 2017 zag The Frame het levenslicht onder het credo ďTV when itís on, ART when itís offĒ, omdat volgens Samsung de TV ook een integraal onderdeel van het interieur mag uitmaken. Met The Frame heeft Samsung aan alle interieur- en kunstliefhebbers gedacht: eens hij uitgeschakeld is, tovert de discrete lifestyle TV zich om tot een van jouw lievelingskunstwerken zodat jouw interieur te allen tijde inspireert.

Anno 2021 lanceert Samsung een nieuwe The Frame. Nieuwer. Verfijnder. Een kunstwerk op zich. The Frame, 2021 Edition, komt met extra stijlen, kleuren, kunstwerken en accessoires. Nog meer manieren om jouw ruimte te personaliseren en jouw interieur te upgraden, terwijl je geniet van de verbluffende beeldkwaliteit van een 4K QLED tv.

"Met The Frame integreer je een TV naadloos in elk type woning. Het uitgeschakelde scherm schakelt automatisch over naar een kunstwerk of je favoriete foto. En met de verwisselbare kaders kan je bovendien echt de perfecte match zoeken met de rest van je interieur. We zijn dan ook bijzonder blij dat we samen met een gerenommeerd huis als Flamant de design- en interieurliefhebber nog meer kunnen inspireren en de deur naar ultieme personalisatie nog verder openzetten. Ē

Johan Van Campenhout, Product Manager Lifestyle TV bij Samsung Electronics Benelux

Kunst was nog nooit zo persoonlijk dankzij Samsung & Flamant

128 nieuwe Flamant-frames

De nieuwe The Frame is bijna de helft dunner dan zijn voorganger en daarom zijn er nieuwe lijsten beschikbaar. Dit jaar heb je meer keuze in de kleur en het ontwerp van jouw kader: vanaf september - exclusief in BelgiŽ - kan je kiezen uit maar liefst 8 kleurcategorieŽn en alle 128 Flamant-kleuren. Denk Terra di Sienna, Atlas tot zelfs Lipstick. Op deze manier kan je jouw kunstzinnige TV nog meer personaliseren.

Op de site van Samsung vind je een handige configurator die de nieuwe kleuren kan simuleren, en 5 tips van de Flamant kleurspecialisten om de beste kaderkleuren voor jouw interieur te kiezen.

Heb je na een tijdje toch zin in een ander kleurtje? Geen probleem, dankzij het handige magneetsysteem van The Frame wissel jij de lijst zo vaak je maar wil. Want Vincent Van Goghís sterrennacht vraagt toch om een iets ander kader dan een Gauguin-schilderij, n'est-ce pas?!

"De typische Flamant halftonen en poedertinten worden stuk voor stuk met de hand gemengd in ons atelier. Het zijn kleuren die je nergens anders vindt en uitnodigen tot een creatief kleurenspel: van harmonieuze combinaties tot spannende contrasten.Ē

Alex Flamant, Chief Creative Officer Flamant

Kunst was nog nooit zo persoonlijk dankzij Samsung & Flamant

Digitale kunstwerken van de hand van Kevin Douillez

In de Samsung Art Store kan je kiezen uit meer dan 1400 gerenommeerde kunstwerken, die slechts met ťťn klik in je woonkamer prijken. Je persoonlijke kunstgalerij - geheel passend bij je eigen stijl en een aanvulling op je interieur - was nog nooit zo behapbaar. Ter ere van de vernieuwde The Frame, creŽerde hedendaagse kunstenaar Kevin Douillez bovendien twee exclusieve meesterwerken, die je als consument vanaf september zal kunnen downloaden op samsung.com. Toon je liever je favoriete fotoís of andere digitale kunstwerken op je TV, dan kan je deze gemakkelijk uploaden via je smartphone.

Kunst was nog nooit zo persoonlijk dankzij Samsung & Flamant
"Ik ging aan de slag met meer dan 30 Flamant-kleuren voor deze schilderijen. Deze kleuren inspireerden me om verfijnde en elegante kunstwerken te maken, die de stijl van beide merken reflecteert. Om de ruwe textuur van het materiaal te behouden, maakte ik uitsluitend gebruik van mijn vingers om te schilderen."

Kevin Douillez

Kunst was nog nooit zo persoonlijk dankzij Samsung & Flamant

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo