Vastgoed

Kristien Berkein blijft CIB Vlaanderen leiden

Binnen CIB Vlaanderen werden de afgelopen maanden bestuursverkiezingen gehouden. Kristien BERKEIN (foto) blijft het voorzitterschap behouden. Twee jaar geleden nam zij de voorzittersfakkel over van Luc Machon, die nu voorzitter is van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). “Wij gaan verder op de ingeslagen weg van vernieuwing en professionalisering”, aldus Kristien Berkein.

CIB Vlaanderen - voluit Confederatie Immobiliënberoepen Vlaanderen - is met 1.300 leden de grootste en meest representatieve beroepsvereniging van vastgoed¬professionals in Vlaanderen. Naast vastgoedmakelaars vinden ook andere deelberoepen zoals vastgoedbeheerders, -promotoren, -experten en ook wie actief is in het bedrijfsmatig en het toeristisch vastgoed er een vaste stek.

Eind vorig jaar en dit voorjaar liepen bestuursverkiezingen in alle provinciale CIB Kamers. In mei werden ook de besturen van de zes CIB Federaties (die de deelberoepen van de vastgoedsector vertegenwoordigen: makelaars, beheerders, experten, promotoren, bedrijfsmatig vastgoed en toeristisch vastgoed) vernieuwd. Alle provinciale Kamers en Federaties van CIB zijn vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur van CIB Vlaanderen.

Op dinsdag 12 juni 2012 verkoos de Raad van Bestuur, met unanimiteit van de stemmen, Kristien BERKEIN tot voorzitter van CIB Vlaanderen voor een nieuwe periode van twee jaar. Jan JASSOGNE werd verkozen tot afgevaardigd bestuurder, Luc ROSSEEL werd verkozen tot eerste ondervoorzitter en Stephan COENEN tot tweede ondervoorzitter.

De Raad van Bestuur verkoos ook een nieuw Directiecomité dat als volgt is samengesteld:

- Voorzitter: Kristien Berkein
- Afgevaardigd bestuurder: Jan Jassogne (Agem, Middelkerke, Westende, Nieuwpoort)
- Eerste ondervoorzitter: Luc Rosseel (Agence Rosseel, Gent, Sint-Martens-Latem, Temse, Oudenaarde)
- Tweede ondervoorzitter: Stephan Coenen (Domo-construct, Hasselt)
- Lid: Elie Bex (Belimmo, Antwerpen)

Twee jaar geleden nam Kristien Berkein het voorzitterschap over van huidig BIV-voorzitter Luc Machon. Ze blikt tevreden terug op de afgelopen twee jaar: “CIB Vlaanderen koos voor vernieuwing en verdere professionalisering van haar dienstverlening. En we mogen zeggen dat we daar ook in zijn geslaagd. Zo hebben we een aantal mooie projecten gerealiseerd. Kadasterfinder, de digitale ontsluiting van het Kadaster, is daar één van. Daarnaast zijn we ook gestart met Covast, het platform voor vastgoed van overheid en not-for-profit. Onze dienstverlening aan de leden werd zowel in de breedte als in de diepte verder uitgebouwd. Dat de vastgoedprofessionals onze professionele dienstverlening weten te appreciëren, blijkt uit het groeiend ledenaantal. CIB Vlaanderen kende de voorbije twee jaar een continue groei. Vandaag telt CIB Vlaanderen ruim 1.300 aangesloten leden.”

Kristien Berkein wil de ingeslagen weg van vernieuwing en professionalisering tijdens het komende voorzitterschap verder zetten: “Alles wijst erop dat ons ledenaantal zal blijven groeien. We blijven ook investeren in nieuwe projecten, onder andere op vlak van digitalisering. Een voorbeeld hiervan is CIBweb, een overkoepelend platform waarop alle sites en alle informatie van CIB Vlaanderen zullen worden geïntegreerd. We zetten ook verder in op vorming en kwaliteit. Dienstverlening, informatieverstrekking en belangenbehartiging blijven de sleutelwoorden binnen CIB Vlaanderen. Onze studie- en vormingsdienst leveren hierbij essentieel werk. Daarnaast willen we onze relaties met andere beroepsgroepen, zoals de architecten en het notariaat, verder verstevigen. Kortom, CIB Vlaanderen zit niet stil. Dat blijkt ook uit het feit dat alle actiepunten waarmee CIB Vlaanderen vier jaar geleden naar de BIV-verkiezingen trok, ondertussen gerealiseerd zijn of in realisatie zijn. In het najaar vinden opnieuw BIV-verkiezingen plaats. CIB Vlaanderen kijkt dan ook vol vertrouwen naar deze verkiezingsronde.”