Krachtig ingerichte home gyms: design als evenknie van het sportieve

21 mei 2021 Bron: Quick-Step
Krachtig ingerichte home gyms: design als evenknie van het sportieve
Een eigen ruimte om thuis te trainen was al even in opmars, de pandemie heeft er een echte trend van gemaakt. Door de langdurige sluiting van gyms en yogastudioís zoeken mensen een alternatief in eigen huis. De soms rudimentair ingerichte pain caves of afbeulruimtes, worden ingeruild voor trendy ingerichte kamers die meer zijn dan enkel een plekje om je in het zweet te werken. Naast fitnesstoestellen en yogamatjes zie je loungezetels, atmosferische verlichting, planten tot zelfs haardvuren opduiken.

Krachtig ingerichte home gyms

Tussen afbeulen en knusheid

De home gyms zijn vaak multifunctionele ruimtes, die niet enkel dienen voor stevige fietstochten op rollen of zenmomenten op de yogamat, maar ook ruimtes waar het gewoon gezellig zitten is. De inrichting is even belangrijk als het harde afbeulen. Denk aan gebruik van tactiele, natuurlijke materialen en zachte kleurschakeringen die rust en harmonie uitstralen. Ook de aanwezigheid van planten heeft een positief effect omdat je daarmee de helende kracht van de natuur in huis brengt.

Zachte en toch stevige vloer

Het spreekt voor zich dat zoín multifunctionele sportruimte niet eender welke vloer nodig heeft. Een zachte vloer die ook tegen een stootje kan is aangewezen, zoals Alpha Vinyl van Quick-Step. De beschermende toplaag en de sterke kern van de planken beschermen de vloer tegen krassen en de impact van zware objecten zoals gewichten. Voor grondoefeningen voelt het vloeroppervlak dan weer warm en zacht terwijl de geluiddempende kwaliteiten van vinyl het gevoel van rust bevorderen. Tenslotte gaat duurzaamheid van Alpha Vinyl hand in hand met de natuurlijke look & feel van hout of tegels waardoor deze vloer volledig aansluit bij de nieuwe welness-designfilosofie.

Krachtig ingerichte home gyms

Pain caves voor de wielerploeg

Quick-Step Floors wil, als sponsor van het Deceuninck-Quick-Step Pro Cycling Team, die trend naar een nieuw niveau tillen. Door enkele pain caves in te richten bij wielrenners van de ploeg wil de Belgische vloerexpert sporters stimuleren om grenzen te verleggen. Met de ontwikkeling van Alpha Vinyl, een ultrasterke vloer met een soft touch en een natuurlijke look, ligt de pain cave of private gym binnen ieders bereik.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo