Nieuwbouw

Koninklijke opening voor duurzame Lely Campus

Op donderdag 30 januari 2014 vindt de officiële opening van de Lely Campus in Maassluis plaats. Hare Majesteit de Koningin Máxima zal deze dag het innovatieve en duurzame bedrijvencomplex ceremonieel openen. De Lely Campus, 7,5 hectare groot, werd ontworpen door Machiel Hopman van architectenbureau ConsortArchitects. Het project is uitgevoerd door hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Zuid West BV. De Lely Campus is gelegen langs de A20 en bestaat uit het internationale hoofdkantoor van de Lely Groep (10.500 m2 BVO) en een fabricagehal (22.500 m2 BVO).

Vijf sterren BREEAM ambitie

Lely heeft een hoog ambitie niveau op het gebied van duurzaamheid en ambieert een vijf sterren BREEAM-NL uitvoeringscertificaat voor de totale nieuwbouw. Twee BREEAM-NL ontwerpcerticaten voor de productiehal (Outstanding/5 sterren) en voor het kantoor (Excellent/4 sterren) werden door de Dutch Green Building Council reeds in september 2012 aan de opdrachtgever uitgereikt. Om het hoogste haalbare duurzame niveau voor zowel het kantoor als de productiehal te bereiken, hebben ConsortArchitects en Dura Vermeer in de realisatiefase constructief samengewerkt. De casus ligt momenteel ter beoordeling bij de assessor.

Open huis

Op zaterdag 1 februari 2014 opent Lely haar deuren voor belangstellenden. Bezoekers zijn welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur om de duurzame campus te bezichtigen. U vindt de Lely Campus aan de Cornelis van der Lelylaan 1, 3147 PB Maassluis (navigatieadres: Weverskade 60).

de Lely Campus in Maassluis

Ook interessant