Nieuwbouw

Knauf pakt uit met innoverende oplossingen op Batibouw

Als wereldspeler in de fabricage van afbouwmaterialen biedt Knauf hoogwaardige en praktische oplossingen voor de renovatie en nieuwbouw. Geen betere plaats dan het bouwsalon Batibouw om de innovatieve nieuwigheden voor de professional voor te stellen.

SUPAFIL, inblaaswol voor spouwmuren
Met Supafil beschikt Knauf Insulation over een performante inblaaswol voor de thermische na-isolatie van ongeïsoleerde spouwmuren. Deze glaswol heeft binnen de minerale inblaaswollen de hoogste isolatiewaarde (gedeclareerde lambda-waarde 0,034 W/mK). Het product met zijn CE-merkteken is conform de Bouwproductenrichtlijn. Handig: het metselwerk blijft volledig intact. Na vulling kan je de boorgaten discreet dichten met mortel.

Supafil staat voor efficiënt isoleren met een snel terugwineffect. Zo zorgt de glaswol voor een optimale vulling en verdeling in de spouw, zonder vochtdoorslag en inzakken. Het resultaat is een efficiënte energiebesparing én meer wooncomfort. Binnenwanden voelen niet meer koud aan, binnenruimtes krijgen een gematigde temperatuurverdeling. Supafil isoleert ook geluiden van buiten naar binnen. Dankzij het speciale productieproces – de glaswol is waterafstotend – behoudt Supafil continu zijn isolerende werking. Gespecialiseerde verwerkers kunnen het product snel en eenvoudig verwerken bij iedere buitentemperatuur. Geschikt voor renovaties en nieuwbouw, maar ook voor houten constructies.

BOHEBIFLEX, inbouwgootsysteem

Met dit nieuwe systeem wordt de montage van diverse leidingen in nieuwe of bestaande gipsplaatwanden nog eenvoudiger en sneller. Het metalen inbouwgootsysteem Knauf Bohebiflex verkrijgbaar in diverse afmetingen lost twee vaak voorkomende problemen in de bouw op. Enerzijds vermijd je vertraging, wat vaak het geval is doordat afbouwers moeten wachten tot de installateur klaar is met het leggen van de leidingen voor elektriciteit, data en domotica. Anderzijds voorkom je het achteraf in de muur frezen van sleuven voor nieuwe leidingen. De inbouwgoot kan je, dankzij de afneembare wandplint, openen om nieuwe leidingen aan te sluiten. Handig en snel, dat bovendien een aardige kostenbesparing met zich meebrengt.

Knauf Bohebiflex is een flexibel en veelzijdig inbouwgootsysteem voor alle gebouwen waar rekening moet worden gehouden met snel aanpasbare systemen voor elektriciteit, data en domotica: kantoren, ziekenhuizen, serviceflats, scholen, hotels, winkelcentra… Het systeem is geschikt voor scheidingswanden, voorzetwanden, houtskeletbouw en prefab betonwanden in nieuwbouw en renovatie. Het systeem is voorzien van de nodige certificeringen op het gebied van akoestiek, mechanische weerstand, brandveiligheid en stabiliteit.

FLEX MAX, lijm voor grootformaattegels

De nieuwe tegellijm van Knauf, Flex MAX, leent zich bij uitstek voor het verlijmen van grootformaattegels, zowel in dunbed als dikbed. Ideaal om te tegelen op oneffen ondergronden en pleisterlagen zonder deze eerst te moeten egaliseren. De tegellijm kan tot 15 mm dik aangebracht worden.

Knauf ontwikkelde deze poederlijm op basis van kwaliteitscement, zand, een grote hoeveelheid kunstharsen en speciale additieven. Met heel wat voordelige eigenschappen tot gevolg: langere open tijd en makkelijk vervormbaar, flexibel en glijvast, uitstekende hechting, weinig stof tijdens het mengen… Kortom, met Flex MAX kan je, zowel binnen als buiten, alle soorten en formaten keramische tegels en natuursteen verlijmen. Een ideale oplossing ook voor het verlijmen van tegels op tegels (maximaal 30 x30 cm) en op vloerverwarming. Klasse C2TE-S1 volgens EN 12004.

Verpakt in dozen van 5 kg en zakken van 23 kg (wit) en 25 kg (grijs).

MULTI-FINISH, gipsgebonden dunpleister

De nieuwe Knauf Multi-Finish bewijst meermaals zijn nut. Zo kan je met deze gipsgebonden dunpleister niet alleen onregelmatige en ruwe oppervlakken efficiënt uitvlakken, maar ook zuigend beton bepleisteren en voegen tussen betonelementen vullen. Het pleister is ook ideaal om grote oppervlakken in gipsplaten te realiseren. Zeer dunne afwerking tot 0 mm mogelijk. Kortom, Multi-Finish legt een onberispelijke basis voor een glad eindresultaat.

Verpakt in zakken van 25 kg.

REPABETON, reparatiemortel voor beton

Beschadigde betonnen kolommen, muren, vloeren of traptreden? Met de snel hardende renovatiemortel van Knauf is elke herstelklus vlug geklaard. RepaBeton kan je aanbrengen in laagdiktes van 3 tot 40 mm, zowel voor repareren als egaliseren, binnen en buiten. Het product is met vezels versterkt voor een extra stevig resultaat. RepaBeton blijft gedurende 20 minuten verwerkbaar bij een temperatuur van 20°C.

Verpakt in dozen van 5 kg en zakken van 25 kg.

SM700 PRO, multi-inzetbare kleef- en wapeningsmortel

Knauf heeft de eigenschappen van de wapeningsmortel SM700 verbeterd (zie bovenste foto). Resultaat is een ronduit uniek pleister SM700 PRO met een beproefde vezeltechnologie voor extreme veiligheid (volkomen onbrandbaar, geen scheurvorming). Gloednieuw is dat je kan kiezen tussen natuurwit of gekleurd eindlaagpleister. SM700 PRO is ook onbeperkt inzetbaar ter hoogte van de gevelplinten.

SM700 PRO is een pleister voor universeel gebruik, voor toepassingen van gevel tot gevelplint, van basispleister tot sierpleister. Je kan het product gebruiken als klassieke kleef- en wapeningsmortel, maar ook als renovatieen reparatiemortel op moeilijke ondergronden. Idem voor sierpleister met geschuurde of vrij gestructureerde afwerking, in natuurwit of gekleurd.
Knauf SM700 PRO is een onderdeel van het ATG Knauf Gevelisolatiesysteem B1.

Verpakking van 25 kg.

EPS 035, nog efficiëntere gevelisolatieplaat

De vele voordelen van gevelisolatieplaten zijn intussen gekend: vermindering van energiekosten, groter comfort dankzij warme binnenmuren en bescherming tegen weersinvloeden. Knauf innoveert met EPS 035, platen uit geëxpandeerd polystyreen met verbeterde thermische isolatie bij geringe dikte. Dankzij de lage warmtegeleidingscoëfficiënt lambda-waarde 0.035 W/mK is het mogelijk om met dunnere panelen te werken in gevelisolatiesystemen.

EPS 035 vermindert ook het risico op de aanwezigheid van koudebruggen in vergelijking met traditionele panelen met rechte boorden. De twee langste boorden van het paneel zijn voorzien van een tand-en-groefsysteem om warmteverlies te voorkomen. Naschuren of schaven van de uitstekende randen is overbodig. Ook handig: de panelen zijn wit en ongevoelig voor zonlicht. Daarom moeten ze, in tegenstelling tot grijze panelen, niet beschermd worden bij opslag.

De panelen van 1000 x 500 mm zijn verkrijgbaar in standaarddiktes van 60 tot 200 mm.