Isolatie

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem Komfort-Wall Brick

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem Komfort-Wall Brick
Gemiddeld ontsnapt 18% van de warmte in een gebouw via de gevel. Door de technische performantie van de buitenschil op te krikken, kan dus flinke winst geboekt worden in het energiezuinig maken van gebouwen. En dat is vandaag meer dan ooit aan de orde. Knauf breidt daarom zijn Komfort-Wall gamma van gevelisolatiesystemen (Etics) uit met het nieuwe Komfort-Wall Brick: de look van traditioneel of hedendaags metselwerk, gecombineerd met de strengste isolatienormen. Een architecturaal én technisch hoogstandje.

De vijf Komfort-Wall gevelisolatiesystemen van Knauf dragen door hun specifieke opbouw bij tot de energie-efficiëntie en het thermisch comfort van de woning. Naast de systemen Graphite (geëxpandeerd polystyreen), Protect (brandweerstand), Wood (houtvezels) en Color-X (felle kleuren), is er nu het nieuwe Komfort-Wall Brick: de look van traditioneel of hedendaags metselwerk, gecombineerd met hoge energetische performantie. Meer keuze voor de bouwer dus, maar ook meer architecturale mogelijkheden én voordelen voor de professional.

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem Komfort-Wall Brick

Moderne of traditionele afwerking

Een van de troeven van Komfort-Wall is de perfecte hechting van het isolatiemateriaal op de gevel en de afzonderlijke onderdelen van de gevelisolatiesystemen. Met Komfort-Wall Brick biedt Knauf nu extra afwerkingsopties, met het reeds uitgebreid aanbod aan gamma steenstrips of wandtegels verkrijgbaar op de belgische markt. Die worden verlijmd op een sterke ondergrond van EPS-isolatie met een wapeningslaag van lijmmortel en wapeningsnet. Zo combineert Komfort-Wall Brick de look van traditionele bakstenen of modern metselwerk met uitstekende energetische performantie.

Door de twee soorten afwerking - steenstrips en wandtegels - biedt het Komfort-Wall Brick gevelisolatiesysteem nieuwe flexibiliteit voor architecten, en dat volgens de meest recente normen en stedenbouwkundige voorschriften in Vlaanderen, Brussel of Wallonië. De steenstrips zijn gemaakt van klei (NBN B 23-004) of keramische tegels (NBN EN 14411). Ze beperken ook het ruimteverlies, zijn snel en makkelijk te plaatsen en aan te passen aan de specifieke eigenschappen van elke gevel. Knauf Komfort-Wall Brick is een open systeem waardoor de architect, mits in acht name van een aantal technische kenmerken, vrij is om voor bepaalde uitvoeringen (vorm, stijl, kleur en opbouw) te kiezen zonder extra funderingen. Een techniek die zich perfect leent voor renovatiewerken. De afwerking met steenstrips maakt het mogelijk energetische performanties te verbeteren zonder afbreuk te doen aan het het algemeen uitzicht van het gebouw. Een volwaardig alternatief om tegemoet te komen aan stedebouwkundige verplichtingen.

Knauf lanceert nieuw gevelisolatiesysteem Komfort-Wall Brick

Energiezuinig in de hele cyclus

Door de minimale dikte van de Knauf steenstrips wordt het primaire materiaalgebruik tot 70% gereduceerd. Bovendien vergt het productieproces van de in een oven gebakken steenstripsminder energie. En een kleiner volume vraagt dan weer minder energie voor het transport. Kortom, het Komfort-Wall Brick gevelisolatiesysteem is voor zowel architect, (ver)bouwer als professional een nieuwkomer met een veelbelovende toekomst.

Het ATG certificaat bewijst dat het systeem uit kwalitatieve producten bestaat en een jarenlange bescherming biedt tegen weer en wind. Het ATG-certificaat bevestigt dat het materiaal bestand is tegen een warmte/regencyclus gevolgd door vries/dooicyclus getest volgens genormeerde testprocedures.

De 8 bestanddelen van het nieuwe Komfort-Wall Brick gevelisolatiesysteem:

  1. Kleefmortel SupraCem FIX
  2. Isolatieplaat EPS 032 Grijs
  3. Wapeningsmortel SupraCem SUB
  4. Glasvezelwapening ISOLTEX
  5. Pluggen H1 ECO of STR U 2G
  6. Lijmmortel FLEX-FLIESENKLEBER
  7. Steenstrips of wandtegels
  8. Voegmortel FLEX-FUGENMÖRTEL (beschikbaar in 6 kleuren)

Ook interessant