Kinderkamer herinrichten? Ontdek de laatste trends

Bron: Bouw & Wonen
Kinderkamer herinrichten? Ontdek de laatste trends
De leukste kamer van het huis? Dat moet de kinderkamer zijn! Een vrolijke ruimte waar de kids zich kunnen uitleven, spelen, dromen en plezier maken. En door al die keuze in leuke accessoires, prachtige meubeltjes en stoere accenten voel ook jij je bij de inrichting ook weer even kind. Benieuwd naar de trends van nu?

Trendy kleuren

De tijd waarin een kinderkamer een kamer was zoals alle andere met een simpel behang en leuke gordijntjes is al lang niet meer. Tegenwoordig zijn kinderkamers kleine paradijsjes waar de kinderlijke fantasie en creativiteit behoorlijk worden geprikkeld. De ideale kinderkamer straalt warmte en een heel wat gezelligheid uit, een plekje waar kinderen zowel tot rust kunnen komen als zich kunnen ontpoppen tot kleine onbezonnen monstertjes. Kleurenpaletten met terracottabruin, zacht geel, oudroze en gouden accenten creŽren de perfecte atmosfeer voor je kleintje om zich thuis en geborgen te voelen. Denk voor je aan het inrichten en schilderen begint even na of je zelf aan de slag wil of je toch liever een beroep doet op een schilder uit de buurt zoals een schilder in Kortrijk of misschien wel in Leuven? In de gemeente waar je woont vind je vast een goede professional.

Ook pastelkleuren doen het nog steeds prima in een kinderkamer. Een knus beige tapijt met grote kussens, een poef en een wollen dekentje zorgen voor een gezellig voorleeshoekje waar jullie samen van kunnen genieten. In combinatie met rotan elementen zoals een leuk wandrek voor boeken of speelgoed of een bedje in deze stijl zorgt dat voor een authentieke en zachte uitstraling. Mag het wat stoerder zijn? Kies dan voor kleuren als kakigroen of okergeel en meubels uit donkerder hout.

Mix tussen oud en nieuw

Heb je nog een leuk oud boekenkastje staan? Met een likje verf kan het waarschijnlijk nog prima dienst doen in de kinderkamer. Door een mix van oude spullen met een verhaal en nieuwe stuks ontstaat er een mooie balans tussen authentiek en modern: een ideale mix voor je kindje om zich te ontplooien. Dierenprints en jungle themaís doen het natuurlijk ook altijd prima in een kinderkamer. Met een tof uitgesproken behangpapier met junglegroene planten en knalgele leeuwen of een allegaartje van dieren van over de hele wereld zal je je kleintje zeker kunnen bekoren. Is je uk al oud genoeg? Dan kunnen jullie samen als een echt team inspiratie opdoen in magazines en online websites en fysieke winkels afschuimen om trends en nieuwigheden voor de mooiste kinderkamer ter wereld ontdekken: jullie eerste inrichtingsprojectje samen, fun verzekerd! Het grote kluswerk laat je best aan professionals over, zo ben je zeker van een subliem resultaat. Om de kamer eerst te strippen en klaar te maken voor de herinrichting, kan je gebruik maken van de diensten van een poetsbedrijf. Daarna kan eventueel een klusjesman of een handige vriend of vriendin je bijstaan bij de grotere werken zoals lampen en gordijnen ophangen of meubels verplaatsen en een nieuw laagje verf geven.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo