Slaapkamers

Zo richt je eenvoudig en creatief die kinderkamer in

Zo richt je eenvoudig en creatief die kinderkamer in
De kinderkamer is wellicht één van de leukste kamers om in te richten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je hier vaak al over nadenkt nog voor je kleine uk wordt geboren. Maar waar jullie helemaal zelf beslissen hoe de babykamer er zal uitzien, blijft die baby natuurlijk niet klein. En een kleuter heeft al gauw een eigen mening. We begrijpen dat je niet om de paar jaar een volledige restyling wil doorvoeren. Maar wat als we je vertellen dat het ook eenvoudig, creatief en budgetvriendelijk kan?

Vanaf dat je hoort dat er een kindje onderweg is, begin je al te dromen van de ideale babykamer. Je ‘Pinterest’ erop los en overlegt druk met je partner over de meubels, de decoratie en de muurbekleding. Je start dan ook best met de essentials. Er is een gigantisch aanbod aan babymeubels. Maar wat is nu echt noodzakelijk? Een wieg, commode en kleerkast heb je zeker nodig. Die hoeven bovendien ook helemaal niet duur te zijn. Vintage is in! Misschien staat jouw wieg nog wel ergens op zolder? Als de kamer groot genoeg is, kan je ook een comfortabele stoel plaatsen. Zo kan je tijdens een doorbroken nacht rustig en comfy knuffelen. En de rest? Dat zijn nice to haves, maar geen must-haves.

Zo richt je eenvoudig en creatief die kinderkamer in
Eens je de meubels hebt gekozen kan het leuke werk beginnen: de inrichting! Ga creatief aan de slag door knuffeltjes te haken en maak er met touwen en stokken een mobiel van voor boven de kribbe. Of bezoek een lokale tweedehandswinkel en tover oude kratten om tot originele wandkasten. Heb je al een ouder kindje rondlopen? Dan zal die zeker met veel plezier helpen knutselen.

Vind je kale muren maar saai maar ben je niet zo creatief of handig aangelegd? Dan bieden muurstickers de oplossing! Bovendien kan je bij de kinderkamer kiezen voor neutrale ontwerpen zoals wolkjes of sterren en later, wanneer je baby een peuter of kleuter is geworden met een eigen willetje, deze eenvoudig aanpassen. Misschien wil je spring-in-t-veld wel eenhoorns en regenbogen? Of is hij/zij eerder verzot op boerderijdieren en prinsessen? Dankzij muurstickers kan je jouw neutrale muren behouden en de kamer toch moeiteloos omtoveren tot een onderwaterwereld.

Zo richt je eenvoudig en creatief die kinderkamer in
Om de kinderkamer helemaal af te maken, mag je natuurlijk de deur niet vergeten. Maak de beleving compleet door ook al een eenhoorn, kraan of koe op de deur te plakken met de naam op van je kindje. Zo is er geen discussie over wiens kamer het is en kan je kleintje apetrots aan zijn vriendjes tonen wat voor een coole slaapkamer jij hebt ontworpen. Op websites zoals My Nametags (www.mynametags.be) kan je inspiratie halen uit diverse ontwerpen en deze eenvoudig personaliseren.

En krijg je over enkele jaren een beginnende puber die niet meer geïnteresseerd is in prinsessen en kastelen, maar eerder in voetbal? Dan haal je de stickers er zo weer af en ben je meteen klaar voor de volgende fase.

Zo richt je eenvoudig en creatief die kinderkamer in