Buitenschrijnwerk

Kies voor de schuifpui die bij uw woning past

Nederlanders spreken over een schuifpui, Belgen liever over een schuifraam. What’s in a name? Schuifpuien creëren een bijzondere woonambiance van licht en ruimte. Laat het licht nu maar binnenstromen.
De markt heeft heel wat te bieden zoals een complete lijn van aluminium, kunststof en houten schuifpuien in diverse modelvarianten. Ze zijn te verkrijgen in een strakke uitvoering maar klassiek kan natuurlijk ook. Extra staalversterkingen, hoge isolatiewaarde en stabiele dikwandige meerkamerprofielen kenmerken sommige schuifpuien zodat tocht en vocht geen kans maken. Het fijne is, dat de puien met een vinger te bedienen zijn. Wooncomfort en gebruiksvriendelijkheid spelen dus mee in uw keuze. Laat u dus professioneel bijstaan, bijvoorbeeld door Tudor-kozijnen.nl.

Kies schuifpuien met slanke profielen

Traditionele schuifpuien zijn opgebouwd uit brede stijlen en kozijnen die lichtinval belemmeren en omgekeerd het zicht naar buiten hinderen. U wenst voor uw woning uiteraard beter. Er zijn nu ook ranke en slanke schuifpuien op de markt, ze geven cachet en uitstraling aan uw woning. Prettig toch die maximale doorkijk van vloer tot plafond en van muur tot muur?

Welk systeem wil ik voor mijn woning

Er bestaan kwalitatieve schuifmechanisme die veilig en eenvoudig in gebruik zijn. Een grote schuifpui bedienen met slechts één vinger is vandaag perfect mogelijk. Naargelang het materiaal -kunststof, aluminium of hout - van uw schuifpui en uw voorkeur, maakt u best een keuze uit de volgende schuifsystemen.

Kies voor de schuifpui die bij uw woning past

Schuifsysteem

Haal de schuifpui uit het slot en schuif de beweegbare vleugel eenvoudigweg open. Dit schuifsysteem is geschikt voor schuifpuien in elk materiaal: kunststof, aluminium of hout.

Hefschuifsysteem

U heft de vleugel op voordat u hem kan bewegen. Een extra voordeel bij hefschuifpuien is dat ze zijn uitgerust met rubberen dichtingen i.p.v. borstels. Daardoor is perfecte lucht- en waterdichtheid gegarandeerd. Bij grote glasoppervlakken is een aluminium hefschuifpui bijvoorbeeld ideaal.

Kiepschuifsysteem

Het kiepschuifsysteem vindt, omwille van het gewicht, vaak zijn toepassing bij kunststof-schuifpuien. Een schuifpui met kiepschuif schuift open en heeft een kieppositie. Bij schuifpuien met beperkt oppervlak is een kiepschuifsysteem ideaal. Ze presteren uitstekend op gebied van luchtdichtheid. U verkiest een uniform uitzicht van al uw schuifpuien? Neem dan een kiepschuifpui in dezelfde vleugelstijl als de overige schuifpuien van uw woning.

Ook interessant