Buitenschrijnwerk

Reynaers lanceert schuifsysteem voor ultra grote ramen

Reynaers lanceert schuifsysteem voor ultra grote ramen
Met de innovatieve uitbreidingen van het Concept Patio 155 schuifraam zet Reynaers Aluminium maximaal in op lichtinval en buitenzicht met de mogelijkheid tot buitengewone afmetingen en grote glasgewichten. Dit zonder in te boeten op isolatie, veiligheid, installatie- en bedieningscomfort. Bovendien verzekeren nieuwe configuraties voor het hoeksysteem een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Hiermee brengt Reynaers Aluminium een quasi onbegrensde architecturale vrijheid in overeenstemming met ultiem comfort.

De hedendaagse architectuur zorgt voor een uitgesproken tendens naar woonruimten die baden in overvloedig natuurlijk licht, zonder in te boeten op de strengste isolatienormen. De toepassing van hoog isolerende drievoudige beglazing brengt echter een groot glasgewicht met zich mee. Om aan de bouwwensen tegemoet te komen, introduceert Reynaers nieuwe oplossingen om grotere en zwaardere glaspartijen in het CP 155-schuifraamsysteem te integreren. Dankzij verlengstukken die het buitenkader vergroten, kan CP 155 voortaan uitgerust worden met glaspartijen van meer dan 7 meter breed en maximaal 3,5 meter hoog. Voor de vaste glaspartij van de monorail versie behoren glasgewichten tot maar liefst 1.500 kg tot de mogelijkheden. Dit creëert nieuwe architecturale dimensies voor de toepassing van dit populaire schuifraamsysteem in nieuwe en gerenoveerde gebouwen.

De "high insulation"-uitvoering van de CP 155 haalt waarden tot 1,07 W/m²K (Uf-waarde), wat resulteert in een beglaasd element met een isolatiewaarde lager dan 1,0 W/m²K. De CP 155-HI variant verkreeg dan ook het prestigieuze Zwitserse Minergie-label en is geschikt voor gebruik in lage-energie- en passiefbouw.

Reynaers lanceert vernieuwd CP 155 schuifsysteem voor ultra grote ramen

Ultieme flexibiliteit

De nieuwe hoekoplossingen voor het CP 155 hefschuifsysteem maken het openen van zowel naar binnen als naar buiten gerichte hoeken mogelijk en dit zonder afbreuk te doen aan de voordelen van het systeem op het gebied van lucht-, wind- en waterdichtheid en comfort.

Voor wie vooral van het uitzicht naar buiten wil genieten, zonder het schuifraam te openen, kan CP 155 ook worden uitgevoerd met een verlijmde glashoek.

Optimaal comfort

Naast de talloze architecturale mogelijkheden, verzekert het CP 155 schuifraamsysteem een optimaal comfort van bij de installatie tot het uiteindelijke gebruik. Zo biedt Reynaers bij het CP 155 systeem voortaan ook buitenbeglazing aan voor de monorail toepassingen met schuivende vleugel aan de binnenzijde. Dit vereenvoudigt de plaatsing van de beglazing en is extra handig voor de bevestiging van zonnewering en muggenramen.

Het grote glasgewicht bemoeilijkt geenszins het openen en sluiten van het schuifraam. Een demper in het openingsmechanisme van het hefschuifraam belet het te snel omslaan van de kruk. Het systeem bestaat bovendien in een gemotoriseerde variant voor een uiterst comfortable bediening. De mogelijkheid van een lage drempel versterkt de naadloze overgang tussen binnen en buiten en vergroot de toegankelijkheid.

Het CP 155 aluminium schuifraam verzekert tevens een maximale veiligheid. Het systeem beantwoordt zowel met binnen- en buitenbeglazing aan de strenge normen inzake inbraakwerendheid.

“Met de nieuwe hoekoplossingen van het CP 155 aluminium schuifraam en de uitbreidingen die grotere afmetingen en hogere glasgewichten toelaten, creëert Reynaers Aluminium nieuwe perspectieven voor ultramoderne architectuur die transparantie wil verzoenen met maximale energie-efficiëntie en ultiem comfort,” aldus Bert Geerinckx, algemeen directeur Reynaers Aluminium Belux.

Ook interessant